Raskošni domjenak umjesto pravednih plaća

Koliko je vrijedno osam i pol godina rada? U HP Mostaru to je jednako domjenku

Koliko je zapravo vrijedna radna snaga u Hrvatskoj pošti Mostar?
Gospodarstvo / Posao | 27. 04. 2023. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Osamdeset šest tisuća KM, za običnog smrtnika u BiH to je ogroman novac, navodi se na početku priopćenja Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar, dodajući kako je to mjesečna plaća 92 operatera (šalterski radnik), administrativna suradnika, vozača, poštara… u HP Mostar.

''Svaki od ovih nabrojanih radnika i radnica mora raditi oko osam i pol godina da bi zaradio ovih 86 tisuća KM. Našoj Upravi ovo očito nije neki iznos jer isti planira potrošiti za jedan dan na domjenak koji će biti upriličen prilikom otvorenja nove zgrade Glavnog poštanskog logističkog središta HP Mostar na Bišća Polju u Mostaru. Otvorenje je planirano u ljeto ove godine.'', navode u prioćenju iz HP Mostar.

Ovo je, kažu, očiti pokazatelj koliko se njihova Uprava udaljila od teške stvarnosti u kojoj živi velika većina radnika u HP Mostar i koji su u zadnje dvije godine enorminih poskupljenja i inflacije dobili povećanje plaće između 50 i 80 KM.

''Podsjećamo kako trenutno plaća za dvije trećine radnika Hrvatske Pošte Mostar iznosi oko 930 KM'', navode sindikati HP Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close