Subota

Doktori izlaze na ulice!

''Više od 1.000 doktora će biti na ulicama Sarajeva s jednim zahtjevom: Reprezentativnost!...'', navodi se.
Gospodarstvo / Posao | 09. 05. 2019. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 11. svibnja u 12 sati na Trgu BiH u Sarajevu Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije organizirat će prosvjede, priopćeno je iz ovog sindikata.

Sindikat, koji okuplja  4500 doktora, koji je u zadnje tri godine okupio Sindikate doktora iz svih deset kantona FBiH.

''Krenuli smo u borbu za svoj radno-pravni status i nadležna ministarstva svih 10 kantona su nas priznala kao ravnopravne partnere. Na pokrenutu tužbu od strane Sindikata ostalih uposlenih u zdravstvu sud je odlučio da Savez sindikata FBiH, kao i kantonalni Sindikati u Tuzli i Sarajevu nemaju pravo zastupati svoje članstvo. Mi takve presude ne možemo prihvatiti. Doktori su nositelji zdravstva, želimo da nam se omogući da sami sebe zastupamo i da odluke sami donosimo'', navodi se u priopćenju i dodaje kako žele skrenuti pažnju javnosti na problem urušavanja zdravstva FBiH.

''Želimo zatražiti podršku, razumijevanje i brigu za zdravstveni sustav FBiH od trenutno vladajućih kako bi žurnim izmjenama trenutnog Zakona o radu omogućili jednako tumačenje Zakona svih sudova bez obzira na kanton u kojem odlučuju. Želimo da doktori budu priznati, a stanovništvo će time dobiti zadovoljne doktore  i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu'', navodi se u priopćenju.

Navodi se kako će u Sarajevu biti stotine doktora iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Zenice, Bihaća, Travnika i svih ostalih gradova.

''Više od 1.000 doktora će biti na ulicama Sarajeva s jednim zahtjevom: Reprezentativnost! Hvala našim pacijentima i javnosti na razumijevanju i podršci, pozivamo i vas sve da nam se priključite u borbi za zdravstvo FBiH'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close