Bravo!

Ćuruvija i Mlikota nagrađeni za novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU

Dobitnici nagrade su Tamara Ćuruvija, urednica emisije 'Europska unija i mi' na Radio Televiziji Republike Srpske i Marko Mlikota, novinar internet news portala Bljesak.info.
Gospodarstvo / Posao | 08. 05. 2020. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direkcija za europske integracije, u suradnji s Društvom novinara BiH i Veleposlanstvom Švedske u BiH, organizirala je izbor najbolje novinarske priče o procesu pristupanja BiH u EU za 2020. godinu, u povodu obilježavanja 9. svibnja - Dana Europe.

Dobitnici nagrade su Tamara Ćuruvija, urednica emisije 'Europska unija i mi' na Radio Televiziji Republike Srpske i Marko Mlikota, novinar internet news portala Bljesak.info.

Tamara Ćuruvija osvojila je najviše bodova Komisije za ocjenjivanje u kategoriji najbolja novinarska audio/video priča objavljena u elektronskom mediju. Marko Mlikota ima najviše bodova u kategoriji najbolja novinarska priča objavljena na internet news portalu.

Najbolja video priča obrađuje temu usklađivanja zakonodavstva u BiH sa zakonodavstvom EU i značaj izrade Programa integriranja, a najbolja priča objavljena na internet news portalu govori o projektima prekogranične suradnje u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA).

Na javni poziv za dodjelu nagrade, koji je bio otvoren od 31.10.2019. do 31.3.2020. godine, prijavljeno je ukupno devet novinarskih radova. Komisiju za ocjenjivanje činili su Mirela Ćosić, Marina Kavaz- Siručić, Suzana Mijatović, Arjana Tafro- Buljubašić, Verica Kalajdžić i Fedžad Forto.

Nagrada za najbolji rad objavljen u printanom mediju nije dodijeljena, jer nije bilo prijavljenih radova, priopćeno je iz Direkcije za europske integracije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close