Prodaja

Privatno u javnom - ''Butik'' u zgradi institucija u Mostaru

Da bi netko ušao u javnu instituciju treba odobrenje ministarstva
Gospodarstvo / Posao | 19. 12. 2023. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Zavoda za javno zdravstvo prodaje se odjeća uposlenicima zavoda, a nejasno je kako se u javnoj intsituciji može otvoriti ''butik''.

Da bi netko ušao u javnu instituciju trebalo bi posjedovati odobrenje ministarstva u ovom slučaju ministarstva zdravstva HNŽ-a. No, sudeći po odgovoru iz spomenutog ministarstva, ono se ne želi dovoditi u vezu s ovim slučajem.

''Za navedeno molimo da se obratite direktoru Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a'', rekli su nam iz Ministarstva zdravstva ne rekavši jesu li dali odobrenje za ulazak u instituciju.

  Prodaja odjeće u Zavodu

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Eniz Čolaković za Bljesak.info je rekao kako je 18. i 19. prosinca 2023. godine firma koja se zove 'Armod d.o.o Čapljina' prezentirala djelatnicima zavoda svoje proizvode.

Kazao je kako je to firma s dugogodišnjom tradicijom i iskustvom u proizvodnji i prodaji odjevnih predmeta.

''Njima je dana mogućnost da u Zavodu za javno zdravstvo prezentiraju svoje proizvode, a radnici Zavoda mogu da kupe tu robu uz mogućnost financiranja 12 rata. Ova firma je odradila 52 posjete u Hercegovini i BiH'', rekao je Čolaković.

Na upit imaju li iz ove firme odobrenje za ulazak u institucije, Čolaković je rekao kako zna da imaju odobrenje za neke škole.

Vlasnika Armod d.o.o. kompanije smo telefonski kontaktirali kako bi provjerili je li dobio dozvole od nadležnih ministarstava da prezentira svoje proizvode u javnim institucijama, no pozivi su bili bez odgovora.

Čini se kako je ovo učestala praksa te da se po javnim institucijama, školama, zavodima, vrše prezentacije i promocije privatnih biznisa. Nejasna je i javnosti nepoznata procedura po kojoj privatne tvrtke mogu ući u javne institucije i obavljati privatnu djelatnost.

Kopirati
Drag cursor here to close