Home of the Whopper

Burger King stiže u BiH!

Skoro 100 posto Burger King restorana su u vlasništvu i pod upravom nezavisnih franšiza, od kojih su mnoge obiteljski biznisi koji su u poslu desetljećima.
Gospodarstvo / Posao | 24. 04. 2023. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski poznati brend Burger King uskoro kreće s radom u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina je najnovija destinacija na mapi zemalja, piše Klix.

Osnovan 1954. Burger King je globalni lanac restorana brze hrane, poznat po kvalitetu hrane i po tome što jedino tamo možete dobiti kultni Whooper na žaru.

Home of the Whopper

"Home of the Whopper" (eng. Kuća Whoppera) će uskoro otvoriti svoja vrata u Bosni i Hercegovini, gdje će gosti moći da probaju čuvene ukuse brenda i proizvode visokog kvaliteta, koji se služe s ljubavlju i pažnjom u moderno i minimalistički koncipiranim restoranima, čija udobnost otvorenog prostora čini da se svi osjećaju dobrodošli.

Burger King je drugi najveći lanac brze hrane s hamburgerima na svijetu. Originalni Home of the Whopper, Burger King sistem posluje u više od 18.600 lokacija u više od 100 zemalja u svijetu.

Skoro 100 posto Burger King restorana su u vlasništvu i pod upravom nezavisnih franšiza, od kojih su mnoge obiteljski biznisi koji su u poslu desetljećima.

Jedan lanac brze hrane otišao....

Podsjećamo, nakon 11 godina rada u Bosni i Hercegovini veliki lanac brze hrane McDonald's je zatvorio svoje poslovnice početkom ove godine.

Ovaj lanac restorana brze hrane u našoj zemlji zatvoren je zbog niza problema koje je napravio vlasnik franšize Haris Ihtijarević i njegova kompanija Gliese 581g kojoj je McDonald's dao franšizu.

Problemi su nastali kada je Županijski sud u Sarajevu zbog dugovanja za najam početkom prosinca naložio povrat Raiffeisen banci jednoga prostora u kojemu se nalazio McDonald's restoran.

Lokalni mediji su naveli kako se radi o dugovanju od pola milijuna eura. Raiffeisen banka je potvrdila da su dobili presudu protiv kompanije Gliese 581g, koja je bila lokalna franšiza McDonald's, no nisu objavili koliko je iznos duga u pitanju.

N1 televizija je navela da je nakon te presude i niza utvrđenih nepravilnosti i kriminala, uprava kompanije za Europu McDonald's raskinula ugovor s lokalnom franšizom, zbog čega se niz restorana kojesu otvorili u Sarajevu i Mostaru zatvara od 30. prosinca.

Portal Raport, pak, navodi kako se BiH na taj način našla u društvu s Rusijom i Bjelorusijom. Tamo je McDonald's zatvorio restorane u znak solidarnosti s Ukrajinom, a u BiH "zbog kriminala i javašluka", naveli su. I niz drugih medija u BiH objavio je informaciju o zatvaranju McDonald's restorana u BiH nakon punih 11 godina rada, dok se iz McDonald's o tome nisu oglašavali. 

Kopirati
Drag cursor here to close