Igman

Industrija cvjeta: Konjička tvornica streljiva zapošljava preko 370 radnika

Kako su naveli na svojoj internetskoj stranici tvrtka proizvodi streljivo prema NATO, MIL, CIP, SAMMI i ruskim standardima
Gospodarstvo / Industrija | 12. 04. 2022. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak 372 radnika planira zaposliti Privredno društvo Igman d.d. Konjic, tvornica streljiva.

Kako je navedeno u natječaju, od ukupnog broja traženih budućih zaposlenika, najveći broj odnosi se na poziciju radnika za jednostavne poslove (poslužitelj strojeva i postrojenja). Za tu poziciju namijenjeno je 355 izvršitelja koji bi se zaposlili na određeno vrijeme do kraja ove godine.

Barem četiri razreda 'osnovne'

Uvjet za zaposlenje za tu poziciju je, između ostalog, potrebna najmanje završena četiri razreda osnovne škole.

Osim radnika jednostavnih poslova, Igman na neodređeno vrijeme želi zaposliti 12 podešivača strojeva te po jednog koordinatora razvoja, interni kontrolor, majstor elektro održavanja, vozača/vozača viljuškara te evidentičara II na određeno vrijeme od 2 godine.

Konjička tvornica streljiva bila treća je tvrtka po broju zaposlenih tijekom prošle godine u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) s 1.363 zaposlenika. Igman je među rekorderima po ostvarenoj dobiti gdje je tijekom 2021. godine ostvario dobit od 6.784.567 KM i prihod od 151.097.384 KM. 

Namjenska industrija cvijeta u BiH

Kako su naveli na svojoj internetskoj stranici, tvrtka koja je u većinskom javnom vlasništvu, proizvodi streljivo prema NATO, MIL, CIP, SAMMI i ruskim standardima, a moguća je i izrada streljiva prema posebnim zahtjevima kupaca.

Podsjećamo, izvoz namjenske industrije BiH prošle godine iznosio je 280,7 milijuna KM, što je više za 82,1 milijun KM ili 18,43 posto u odnosu na prethodnu godinu. Kako je ranije potvrđeno Srni iz Vanjskotrgovinske komore BiH većina izvoza se odnosi na streljivo – 70 posto, na eksplozive 16,24 posto, na dijelove oružja 11,14 posto, a na ostale kategorije 1,67 posto.

Tajnik Grupacije namjenske industrije pri Gospodarskoj komori FBiH Almin Mališević rekao je da posljednjih nekoliko godina namjenska industrija BiH bilježi rast izvoza i odlične rezultate.

"Očekivanja su da će naša namjenska industrija i ove godine kao i narednih da se razvija, proširuje asortiman proizvoda i ostvaruje odlične rezultate", kazao je ranije Srni tajnik Mališević.

Kopirati
Drag cursor here to close