Broj zaposlenih

BiH ispravlja Svjetsku banku: Uzeli ste pogrešan broj!

Po Bandićevim riječima, u 12. Redovnom ekonomskom izvještaju za zapadni Balkan Svjetske banke greškom je korišten pogrešan podatak za broj zaposlenih u referentnom periodu.
Gospodarstvo / Posao | 27. 11. 2017. u 13:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić istaknuo je da je Bosna i Hercegovina zabilježila rast zaposlenosti za više od 43.000 osoba u odnosu na razdoblje prije ekonomske krize te da se Izvještaj Svjetske banke ne zasniva se na točnim podacima.

Po Bandićevim riječima, u 12. Redovnom ekonomskom izvještaju za zapadni Balkan Svjetske banke greškom je korišten pogrešan podatak za broj zaposlenih u referentnom periodu.

Tako je u izvještaju navedeno da je broj zaposlenih u lipnju 2008. u BiH iznosio 775.228 osoba, a točan podatak je 704.597 osoba. Iz Agencije navode da je do greške došlo jer su autori izvještaja koristili službeno priopćenje Agencije za statistiku BiH iz lipnja 2008., a podatak u tom priopćenju je bio pogrešan.

Već u slijedećem mjesecu Agencija za statistiku BiH je objavila ispravak navedenog broja, što je moguće provjeriti na njihovoj internetskoj stranici. Korekciju je zabilježila i Agencija za rad i zapošljavanje BiH, te je objavila u redovnom godišnjem Biltenu, što je također moguće provjeriti na internet stranici.

''Zbog te greške jedan od rezultata Izvještaja bio je da jedino Bosna i Hercegovina od svih država zapadnog Balkana u lipnju 2017. ima manji broj zaposlenih nego što je imala prije ekonomske krize u junu 2008. Zbog toga još jednom objašnjavamo da je riječ o korištenju netočnog podatka, te naglašavamo ispravan podatak da je Bosna i Hercegovina u lipnju 2017. imala 43.162 zaposlena više u odnosu na lipnju 2008.'', priopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close