Pozitiva

Beograđanin došao u Čapljinu i pokrenuo posao iz snova

Kaže da je Čapljina nešto posebno, grad u kojem mu je ostalo srce uz ljude koje je bezgranično zavolio, a koliko mu je ovo mjesto i dalje važno govori činjenica da njegov sin i danas govori da je iz Čapljine.
Gospodarstvo / Posao | 07. 11. 2018. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bane Radosavljević iz Beograda dokaz je da postoje i oni koji dolaze u BiH da bi pokrenuli poslove, preokrenuli svoj život i ostvarili poslovne snove.

Bane se zaljubio u eterična ulja toliko da je odlučio napustiti ugostiteljstvo i počeo se baviti uzgojem ljekovitog bilja i proizvodnjom izuzetno cijenjenog eteričnog ulja smilja, pa je tako nastao brend “Natura Oleum - essential oils”.
Radosavljević kaže da je prvi kontakt sa idejom zemljoradnje i ulaska u svijet eteričnih ulja došao preko poznanstva s obitelji Jukić iz Metkovića koji su ga, kako kaže, preko noći prebacili sa ugostiteljstva na plantaže, što je vjerojatno najveća prekretnica u njegovom životu.

“Nisam osoba koja se plaši izazova, ali odluka o odlasku na ‘tuđi’ teren svakako nije donesena preko noći. Početak je bio težak, čišćenje hercegovačkog krša, pa sama sadnja na oko 100 hektara zemlje, održavanje i na kraju destiliranje... Nema tu lakog ili teškog posla, ako ga ne voliš nemoguće je napraviti prvi korak, a posebno ne nešto više”, kaže za BUKU Bane Radosavljević koji je svoj posao pokrenuo u Čapljini.

'Fonatana mladosti'

Kaže da je Čapljina nešto posebno, grad u kojem mu je ostalo srce uz ljude koje je bezgranično zavolio, a koliko mu je ovo mjesto i dalje važno govori činjenica da njegov sin i danas govori da je iz Čapljine.

''Život u BiH se razlikuje od života u Srbiji samo po dijalektu, pa čak ni to nije nužno. Teško je bez obzira sjediš li na traktoru ili u trolejbusu, kao netko tko je iz velikog grada mogu reći da je život u malim sredinama ‘fontana mladosti'', ističe Bane.

Na pitanje je li imao problema kada je administracija u pitanju, imajući u vidu da je naša zemlja poznata po kompliciranoj administraciji Bane nam kaže: ''Što se papirologije i administracije tiče samo ću se nasmijati, ironično, sarkastično, bolno... Mada dugujem veliko hvala uredu za strance u Trebinju'', pojašnjava.

Parira najjačima

Nakon povratka u Beograd Bane kaže da nije bilo druge opcije, nego da se nastavi baviti ovim poslom proširujući ponudu, pa tako danas u svojoj ponudi ima veoma kvalitetna eterična ulja iz Hercegovine, Grčke i Turske.

''Ovo je posao koji me ispunjava. Srećom, kroz posao sam upoznao mnogo dobrih ljudi koji su spremni dijeliti svoje znanje i oni su mi bezrezervno pomogli u daljem jačanju i učenju na polju eteričnih ulja”, kaže.

“Što se same prodaje tiče za sada životarimo, ali kvalitetom pariramo najjačima. Kada su planovi za budućnost u pitanju ne idem dalje od onoga što me veže za sam posao, a to su pomoć onima kojima je potrebna (u vidu liječenja) i edukacija na više razina, pa gdje završim. Radim posao koji volim, okružen ljudima koje volim, zar to nije dovoljno”, kaže Bane na kraju razgovora.

 

Kopirati
Drag cursor here to close