Stranica za snalaženje

Make it in Germany: Spremate se za posao u Njemačkoj?

Stranica služi za informiranje internacionalne radne snage o prilikama za karijeru u Njemačkoj.
Gospodarstvo / Posao | 05. 11. 2018. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo ekonomije i energetike, Ministarstvo za rad i socijalna pitanja i Savezna agencija za rad Njemačke pokrenuli su internet stranicu ''Make it in Germany'', na kojoj svi zainteresirani mogu dobiti savjete kako doći do posla.

Make it in Germany: Für Fachkräfte

Sie möchten in Deutschland arbeiten? Make it in Germany ist das offizielle Online-Portal für qualifizierte Fachkräfte aus dem Ausland. Informieren Sie sich zu ▶Karriere und ▶Jobs auf Make it in Germany!


Stranica služi za informiranje internacionalne radne snage o prilikama za karijeru u Njemačkoj. Portal je dio ofanzive Njemačke u potrazi za kvalificiranom radnom snagom s ciljem da se osigura dovoljan broj stručnjaka u oblastima u kojima nedostaje kvalificiranih radnika.

Njemačke vlasti preko ove internetske stranice pružaju informacije o dobivanju posla i radne vize, ali i objavljuju natječaje za otvorena radna mjesta, uputstvima kako ispuniti aplikacije, gdje ih poslati i koga kontaktirati, prenosi Dnevni avaz.

Stranica je dostupna na više jezika, a osim detaljnih uputstava ponuđen je i broj telefona na kojem se mogu dobiti sve ostale informacije.

Razvijena je i posebna aplikacija za mobilne telefone preko koje je moguće da se prijavite za dobivanje njemačkih dokumenata ako ispunjavate posebne uvjete.

Između ostalih, oblasti kojima fali radne snage su IT stručnjaci, inženjeri, njegovatelji, liječnici…

''Ako ste stručni u svom poslu, sveučilišna diploma vam i nije potrebna da biste dobili posao u Njemačkoj'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close