Vlada

Suša u Posavskoj županiji izazvala štete veće od 12 milijuna KM

Ukupna procijenjena šteta nastala na području Posavske županije iznosi 12.735.603,90 maraka (Orašje 7.275.919 maraka, Domaljevac-Šamac 1.895.660 maraka i Odžak 3.564.024,90 maraka), priopćeno je iz Vlade PŽ.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 28. 04. 2023. u 09:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Posavske županije na sjednici održanoj u četvrtak, 27. travnja, Usvojen je zaključak o prihvaćanju Izvješća o procjeni šteta nastalih zbog prirodne nesreće suše na prostoru Županije u 2022. godini.

Na temelju Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta na materijalnim i drugim dobrima izazvanim djelovanjem prirodnih i drugih nesreća obradilo je izvješća općina i grada s područja PŽ-a, te sačinilo Izvješće o procjeni šteta nastalih zbog prirodne nesreće od suše na prostoru županije u prošloj godini.

Pomoć studentima

Ukupna procijenjena šteta nastala na području Posavske županije iznosi 12.735.603,90 maraka (Orašje 7.275.919 maraka, Domaljevac-Šamac 1.895.660 maraka i Odžak 3.564.024,90 maraka), priopćeno je iz Vlade PŽ.

Županijska vlada usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz županijskog proračuna Gradu Orašje, Općini Odžak i Općini Domaljevac-Šamac na ime sufinanciranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Županije za ožujak u školskoj 2022./2023. godini (49.953,64 marke).

Usvojena je i Odluka o davanju suglasnosti Srednjoj strukovnoj školi Orašje za provođenje postupka javne nabave roba CNC stroja za opremanje CNC kabineta. Procijenjena vrijednost predmetne nabave roba iznosi cca 23.100 maraka bez uračunatog PDV-a, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz proračuna na ime podrške kulturnim manifestacijama i kazališnim predstavama u iznosu od 12.000 maraka, kao i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava na ime dodjele jednokratne pomoći studentima u iznosu od 20.000 maraka.

Novac školama

Vlada je usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz županijskog proračuna na ime sufinanciranja provođenja udžbeničke politike, izrade NPP-a i nastavka digitalizacije u iznosu od 60.000 maraka, te Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz na ime ispunjenja ugovorenih obveza prema visokoškolskim ustanovama u iznosu od 59.950 maraka.

Usvojene su i Odluka o odobravanju korištenja sredstava iz proračuna na ime sufinanciranja programa stručnih obuka i seminara u iznosu od 30.050 maraka i Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava na ime uplate razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za dva djelatnika škola.

Vlada PŽ-a usvojila je Odluku o davanju suglasnosti na usuglašeni tekst aneksa Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na teritoriju županije.

Usvojena je Odluka o dopunama Pozitivne liste lijekova PŽ, odobreno je proračunsko izdvajanje od 2.000 maraka za Udrugu „Kuća nade“ Odžak u svrhu financijske potpore za provođenje projekta Banjska rehabilitacija i jačanje funkcionalnosti osoba s poteškoćama u razvoju korištenjem blagodati vode i prirode.

Ponedjeljak, 1. svibanj, proglašen je neradnim danom na području PŽ-a povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada. Neradni dan se odnosi na uposlene u tijelima uprave, poduzećima i drugim pravnim osobama na području županije.

Kopirati
Drag cursor here to close