Udruženje

Pjana brda iz Stoca promovira ljubav prema vinu i vinarstvu

Udruženje ima cilj podići i svijest i kulturu vina i vinarstva u Stocu.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 18. 02. 2021. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje Pjana brda u Stocu u procesu je registracije, a osnivačima udruženja cilj je bazirati se na turizam i poljoprivredu s naglaskom na vinarstvo.

''Imajući u vidu potencijal naše općine u ovim djelatnostima, smatramo da se mnogo može uraditi u podizanju svijesti kod ljudi, a sve u cilju razvoja poljoprivrede i turizma, što bi u budućnosti trebalo predstavljati glavnu granu gospodarstva u našoj općini'', poručili su osnivači Udruženja.

Također, cilj im je podići i svijest i kulturu vina i vinarstva u ovom kraju, obzirom da je, kako ističu, Stolac oduvijek bio poznat kao vinski kraj što je uočeno i priznato od najvećih vinskih kritičara.

Članovi udruženja najavljuju organiziranje događaja i aktivnosti koje imaju za svrhu promociju poljoprivrede i turizma na području Stoca, organiziranje zdravstvenih skupova na temu razvoja poljoprivrede vinarstva i turizma, organiziranje manifestacije Dani stolačkih vina koju planiraju održati u zadnjem tjednu srpnja tekuće godine, tečajevi i stručna predavanja na temu poljoprivrede vinarstva i turizma, stručnu pomoć budućim studentima agronomije i turizma, otvaranje vinoteke s vinarima Stoca i okolice.

Kopirati
Drag cursor here to close