Tri i pol godine

ŽZH: Uplaćeno više od 5 milijuna KM za sudske presude

Najveći dio isplaćenih sredstava uplaćen je na račune prosvjetnih djelatnika, dok se ostatak odnosi na djelatnike MUP-a ŽZH.
Gospodarstvo / Novac | 18. 05. 2022. u 16:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz proračuna Županije Zapadnohercegovačke danas je isplaćeno 703.995,64 konvertibilnih maraka sudskih izvršenja.

Riječ je o drugoj isplati ove vrste u manje od pola godine čime je na račune proračunskih korisnika u spomenutom periodu uplaćeno ukupno 1.236.198,76 konvertibilnih maraka.

Najveći dio isplaćenih sredstava uplaćen je na račune prosvjetnih djelatnika, dok se ostatak odnosi na djelatnike MUP-a ŽZH. Kako su istakli iz Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke plaćanje se vrši temeljem redoslijeda zaprimanja pravomoćnih sudskih ovrha koje su teretile transakcijski račun ŽZH.

Ove obveze se odnose na tužbe proračunskih korisnika iz ranijih godina. Intenziviranjem isplata Vlada ŽZH je još jednom potvrdila stajalište kako je izmirenje sudskih ovrha visoko među prioritetima, što dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija Toni Kraljević često ističe.

Inače, tijekom prošle godine iz županijskog proračuna je za sudska izvršenja ukupno isplaćeno 1.240.562,27 konvertibilnih maraka. U posljednje tri i pol godine od čega su dvije obilježene pandemijom korona virusa ŽZH je uspjela izmiriti čak 5.049.169,29 konvertibilnih maraka obaveza nastalih sudskim presudama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close