Sastanak sa Svjetskom bankom

Zdravstvo u HNŽ-u dugoročno neodrživo

Predsjednica Vlade i resorni ministar i ovom su na sastanku sa Svjetskom naglasili nužnost pokretanja ozbiljnih preustroja zdravstvenoga sustava…
Gospodarstvo / Novac | 09. 05. 2024. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi dr. sc. Milenko Bevanda i ravnatelj Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a Andrej Čović održali su danas, u zgradi Vlade, radni sastanak s izaslanstvom Ureda Svjetske banke u BiH koje je predvodila viša ekonomistica i voditeljica tima za zdravstvo Olena Doroshenko sa savjetnicima Nedimom Jaganjcem i Sabinom Đapo.

Kako je priopćeno iz Vlade HNŽ-a, razgovaralo se o projektima koje Svjetska banka provodi odnosno planira pokrenuti na području Bosne i Hercegovine, s osobitim naglaskom na pitanja iz domena zdravstva.

''Predsjednica Vlade i resorni ministar i ovom su prigodom naglasili nužnost pokretanja ozbiljnih preustroja zdravstvenoga sustava, ponovivši kako je postojeće stanje dugoročno neodrživo. Upoznali su predstavnike Svjetske banke o reformama koje su već urađene, kao što su implementacija DRG sustava (dijagnostički povezane skupine), razvitak primarne zdravstvene zaštite i informatizacija, u kojima je Hercegovačko-neretvanske županija lider, a sve u cilju dostupnije, kvalitetnije i efikasnije zdravstvene usluge'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close