Hrvatska

Zapanjujuće brojke pokazuju kako su Hrvati narod ovisan o klađenju!

Iako su se prijašnjih godina iznosi uplata 'vrtili' oko iznosa od 4,5 milijardi kuna, u 2019. godini vidljiva je značajna promjena, čak i bez konačnog godišnjeg obračuna.
Gospodarstvo / Novac | 21. 02. 2020. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima Ministarstva financija Hrvatske, od 1. siječnja do kraja studenoga 2019. godine u sportskim je kladionicama uplaćeno čak 5,141 milijarda kuna, ili ako ćemo gledati mjesečne uplate u prosjeku 467,4 milijuna kuna.

Slobodna Dalmacija piše kako je u istom spomenutom razdoblju kladioničarima isplaćeno 3,978 milijarda kuna.

Budući da podaci ne uključuju sportske uplate kladioničara od prosinca prošle godine, cifra bi se, kad stignu kompletni podaci lako mogla „popeti“ i do vrtoglavih 5,6 milijarda kuna, odnosno milijardu više nego 2018. godine.

Iako su se prijašnjih godina ti iznosi uplata 'vrtili' oko iznosa od oko 4,5 milijardi kuna, u 2019. godini vidljiva je značajna promjena, čak i bez konačnog godišnjeg obračuna.

Kladionice u Hrvatskoj otvorene su 2001. godine i iz godine u godinu promet im je rastao do unazad šest godina. Onda je uslijedio lagani pad.

U 2015. godini uplaćeno je pak 4,479 milijardi, isplaćeno 3,498 milijardi. Godinu nakon 4,627 milijardi uplaćeno, a 3,682 je isplaćeno.

Slično je sa uplatama bilo zaključno do 2018. godine dok se u 2019. nešto očigledno promijenio, kladioničari su uplaćivali znatno više, vidljiv je već spomenuti iznos od 5,141 milijardi kuna.

Hrvati su se stoga lani, čini se, kockali nešto češće nego li su prijašnjih godina, piše Slobodna Dalmacija.

Online uplata

Uplate za igre klađenja, poznata je stvar, primaju se na uplatnim mjestima kladionica, putem samoposlužnih terminala i preko interneta, a kako pojašnjavaju iz Ministarstva financija u 2019. godini, oko 50 posto uplata odnosilo se isključivo na uplate preko interneta.

Slobodna Dalmacija piše kako Hrvati godišnje na klađenje potroše i puno više, jer dio odlazi u ilegalne kladionice.

A velika količina novca se iz Hrvatske odlijeva preko interneta, odnosno online klađenja u stranim kladionicama koje pak nemaju dozvolu za priređivanje u Hrvatskoj.

Na taj način dobar dio iznosa gubi i država.

Kopirati
Drag cursor here to close