Idete na jedan dan u Veneciju?

Venecija od siječnja 2023. uvodi ulaznice za jednodnevne posjetitelje

Posjetitelji će prije dolaska morati rezervirati ulaznice na internetu, dok će oni koji u grad uđu bez ulaznice platiti kaznu između pedeset i sto eura.
Gospodarstvo / Novac | 02. 07. 2022. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog regulacije ogromnog broja turista, jednodnevni izletnici će od iduće godine za ulazak u Veneciju morati kupiti ulaznicu.

Lokalno stanovništvo već dugo kritizira grad zbog masovnog turizma, uslijed čega se stvara ogromna gužva oko najpopularnijih gradskih znamenitosti i kretanje uskim ulicama je otežano.

Prije pandemije nije bilo neobično da grad dnevno posjeti i preko sto tisuća posjetitelja. Gradske vlasti sada se žele obračunati s jednodnevnim izletnicima i posjetiteljima s kruzera koji većinom ne pridonose mnogo lokalnom gospodarstvu.

Stanovnici pokrajine Veneto, ljudi rođeni u Veneciji i svi koji imaju rezerviran smještaj u gradu neće morati kupovati kartu.

Cijena ulaznica će varirati do najviše deset eura po osobi, a oni koji rezerviraju ranije platit će manju cijenu.

Posjetitelji će prije dolaska morati rezervirati ulaznice na internetu, dok će oni koji u grad uđu bez ulaznice platiti kaznu između pedeset i sto eura.

Od rujna cijene ulaznica za gradske muzeje i vodene autobuse, takozvane vaporette, porast će osim ako ih ne rezervirate online. Ovim potezom želi se posjetitelje naviknuti na planiranje putovanja prije nego što se u siječnju uvedu ulaznice za posjetitelje.

Kopirati
Drag cursor here to close