Sitnica

Vanjski dug BiH viši od osam milijardi maraka

Članovi Komisije primili su k znanju Izvještaj o dodijeljenom tekućem grantu "Sufinanciranje projekata nevladinih organizacija u području prevencije HIV-a i tuberkuloze u BiH za 2018. godinu".
Gospodarstvo / Novac | 06. 07. 2020. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za financije i proračun Zastupničkog doma parlamenta BiH prihvatila je danas informaciju Ministarstva financija i trezora u Vijeću ministara o stanju jave zaduženosti BiH na dan 31. prosinca 2019. godine, u kojoj je navedeno da vanjski dug BiH iznosi 8.138.000.000 KM, dok je unutarnji dug 3.061.000.000 KM.

Podržana je i u dalju parlamentarnu proceduru upućena inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković Lepić i Damira Arnauta kojom se od Vijeća ministara nalaže da hitno, a najkasnije u roku od 15 dana, u parlamentarnu proceduru dostavi izmjene i dopune Zakona o javnim nabavama.

Lepić, koja je i član ovog povjerenstva, rekla je tijekom sjednice da se Agencija za javne nabavke i njen prvi čovjek "žale" da dvije godine prijedlog izmjena i dopuna Zakona o javnim nabavkama "kruži" i da nedostaje mišljenje Ministarstva financija i trezora.

Na to je reagirao predsjedavajući Povjerenstva Predrag Kožul, koji je napomenuo da je Ministarstvo financija imalo ozbiljne primjedbe na taj prijedlog.

Ova inicijativa je podržana uz dva suzdržana glasa, Kožula i Dragana Bogdanića.

Članovi Komisije primili su k znanju Izvještaj o dodijeljenom tekućem grantu "Sufinanciranje projekata nevladinih organizacija u području prevencije HIV-a i tuberkuloze u BiH za 2018. godinu".

Komisija je primila k znanju i Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava granta u području nauke i kulture za 2018. godinu.

Primljena je k znanju i Informacija o potraživanjima po osnovi izvršnih sudskih presuda u federaciji BiH - stanje duga piše Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close