Nakon izbora

Ukidanje akciza: Sazvana sjednica državnog Doma naroda

Poslovnik o radu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH predviđa obvezu predsjedavajućeg Doma da sazove hitnu sjednicu u roku od tri dana…
Gospodarstvo / Novac | 27. 09. 2022. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sazvao je hitnu sjednicu ovog Doma za 4. listopada na kojoj će biti razmatran Izvještaj o postizanju identičnog teksta dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost i Izvještaj o postizanju identičnog teksta izmjena Zakona o akcizama u BiH.

Zahtjev za sazivanje hitne sjednice je uputilo pet delegata Asim Sarajlić, Munib Jusufović i Denis Bećirović iz Kluba Bošnjaka te Mladen Bosić iz Kluba Srba i Zlatko Miletić iz Kluba Hrvata.

Poslovnik o radu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH predviđa obvezu predsjedavajućeg Doma da sazove hitnu sjednicu u roku od tri dana od dostavljanja zahtjeva za njeno održavanje.

''S obzirom da aktualni predsjedavajući Doma naroda Nikola Špirić nije sazvao sjednicu, tu je mogućnost iskoristio trenutni zamjenik predsjedavajućeg Doma Bakir Izetbegović'', objavila je Fena.

Usvajanjem predloženih izmjena bi se ukinulo plaćanje akciza na gorivo u razdoblju od šest mjeseci, što bi omogućilo smanjenje cijena ovog energenta, te bi se uvela nulta stopa PDV-a na osnovne životne namirnice, hranu i opremu za djecu, sjemenski i sadni materijal, te od 22 posto na luksuznu robu.

Prethodno je 15 zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predalo potpise i zahtjev za održavanje hitne sjednice sa istim tačkama dnevnog reda, ali ta sjednica još uvijek nije sazvana.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close