U odnosu na ožujak

U trgovini prehrambenim proizvodima promet u travnju pao za 23%

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u travnju zabilježio je pad od 24,5 posto u odnosu na ožujak ove godine.
Gospodarstvo / Novac | 02. 06. 2020. u 11:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupan promet trgovine na malo u BiH u travnju ove godine, promatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 24,4 posto u odnosu na ožujak ove godine.

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima (hranom, pićem i duhanskim proizvodima) od 23 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima zabilježen pad prometa od 21,2 posto.

Promatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u travnju zabilježio je pad od 24,5 posto u odnosu na ožujak ove godine.

Pad prometa zabilježen je u trgovini prehrambenim proizvodima od 23,6 posto, dok je u trgovini neprehrambenim proizvodima pad prometa iznosio 24,8 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Na godišnjoj razini, ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u travnju ove godine zabilježio je pad od 33,5 posto u odnosu na isti mjesec lani.

Promet prehrambenim proizvodima pao je za 20,5 posto, dok je promet neprehrambenim proizvodima pao za 32,8 posto u odnosu na travanj 2019.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 34,5 posto u odnosu na travanj 2019. godine.

Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 21,4 posto, a promet neprehrambenim proizvodima za 38,1 posto u odnosu na isti mjesec predhodne godine.

Kopirati
Drag cursor here to close