Bez umanjenja

U srijedu isplata naknada braniteljskoj populaciji

Riječ je o 83.112 korisnika osobnih i obiteljskih invalidnina te 4.807 dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja.
Gospodarstvo / Novac | 08. 07. 2020. u 16:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, u suradnji sa službama boračko-invalidske zaštite, završilo je sve potrebne procedure, odnosno unijelo u trezor obračun i dostavilo spiskove korisnika za mjesec lipanj Federalnom ministarstvu financija.

Više od 102.000 korisnika pripadnika braniteljske populacije već sutra će na račune dobiti redovne mjesečne naknade bez umanjenja, u skladu s ranijim opredjeljenjem Vlade FBiH i resornog Ministarstva da su ove kategorije prioritet u isplatama iz federalnog budžeta. Federalno ministarstvo financija uputilo je danas naloge bankama, a korisnici od sutra mogu preuzeti naknade sa svojih računa, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Riječ je o 83.112 korisnika osobnih i obiteljskih invalidnina te 4.807 dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja.

Kad je riječ o razvojačenim braniteljima, od početka primjene federalnog zakona, više od 15.000 korisnika je ostvarilo pravo na egzistencijalnu naknadu, a za mjesec svibanj naknade će dobiti 14.845 razvojačenih branitelja starijih od 57 godina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close