Sredstva za izgradnju koridora

Terzić: "Autocestama" blokirano 635 milijuna KM

''Mi možemo financirati dionice iz vlastitih sredstava, ali ugovori ne mogu biti ratificirani'', rekao je Terzić.
Gospodarstvo / Novac | 06. 09. 2019. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor ''Autocesta'' Adnan Terzić poslao je krajem kolovoza Parlamentarnoj skupštini BiH dopis u kojem navodi da je trenutno blokirano 635 milijuna KM za gradnju 35 kilometara autoceste na Koridoru 5C u Federaciji BiH.

Terzić je pismo poslao jer bez suglasnosti Parlamentarne skupštine BiH, koja već duže ne zasjeda, ni ugovori o zajmu ne mogu biti ratificirani, a krediti operativni.

On je potvrdio za "Avaz" da je poslao pismo na adrese oba doma Parlamenta BiH. Ističe da će neodržavanje sjednica usložniti poslovanje ''Autocesta'', ali radovi neće biti zaustavljeni.

''Mi možemo financirati dionice iz vlastitih sredstava, ali ugovori ne mogu biti ratificirani'', rekao je Terzić.

Direktor ''Autocesta'' naglasio je da je Predsjedništvo BiH uradilo svoj dio posla i ove ugovore poslalo Parlamentu, koji mjesecima ne zasjeda.

On je u izjavi za "Avaz" podsjetio da je BiH potpisala niz međunarodnih ugovora, i to za financiranje poddionice Vranduk - Ponirak u vrijednosti od 49 milijuna eura, zatim za dionice Paprikuša - Nemila, poddionice tunel Ivan te poddionice Mostar jug - tunel Kvanj, ukupne vrijednosti 180 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close