Višković

Srpska spremna spasiti cijene goriva

Vlada Srpske je spremna zamrznuti i cijenu brašna.
Gospodarstvo / Novac | 04. 03. 2022. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas kako je Srpska spremna da na razini BiH budu suspendirane trošarine na naftu i naftne derivate od 30 i 40 feninga po litru s ciljem smanjenja i zaustavljanja rasta cijena ove robe.

Višković je istaknuo kako će ovo predložiti na sastanku s predsjedatelj Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom i premijerom FBiH Fadilom Novalićem koji bi trebalo biti održan u četvrtak, 10. ožujka.

"Vlada Republike Srpske će pomoći gospodarstvenicima i zato poduzimamo sve potrebne mjere. Zajednički moramo rješavati probleme koji su izazvani zbog sukoba u Ukrajini", rekao je novinarima Višković nakon sastanka s gospodarstvenicima iz Srpske.

Naglasio je kako je Vlada Srpske spremna zamrznuti i cijenu brašna.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je da se gospodarstvenici suočavaju s problemima zbog situacije u Ukrajini, ali da Vlada Srpske čini sve da bi bili prevladani.

Sastanku, koji je održan u Privrednoj komori Republike Srpske, prisustvovali su i ministar financija Republike Srpske Zora Vidović i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close