Novi proizvod u ponudi

Sparkasse banka postala ekskluzivni izdavatelj Diners kartica za BiH

Diners Club International je dio Discover Global mreže prisutne na gotovo 40 milijuna prodajnih mjesta i 1.3 milijuna ATM-ova u više od 200 zemalja i lokacija širom svijeta.
Gospodarstvo / Novac | 16. 11. 2021. u 15:45 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sparkasse Bank BiH je stekla podlicencu i tako postala novi ekskluzivni izdavatelj i ugovaratelj prihvata internacionalnog kartičnog brenda Diners Club International na tržištu BiH. Novi proizvod u ponudi rezultat je digitalne strategije Banke i njenih kontinuiranih nastojanja da prati najnovije trendove bezgotovinskog plaćanja, a kako bi se približila potrebama svojih klijenata.

Projekt je predstavljen danas, 16.11.2021. godine, u sjedištu Banke u Sarajevu, a medijima su se tom prilikom obratili Amir Softić, predsjednik Uprave Sparkasse Bank, Igor Bilandžija i Amer Hadžikadić, članovi Uprave Sparkasse Bank, te Jurgen de Ruijter, član Uprave Erste Card Cluba, nosioca licence za Diners Club kartice u Hrvatskoj, dosadašnjeg ekskluzivnog izdavatelja i ugovaratelja prihvata Diners Club kartica na području BiH.

PR  / Sparkasse banka postala ekskluzivni izdavatelj Diners kartica za BiH   

Uprava Sparkasse Banke je istakla da ova banka, kao dio austrijske grupacije Erste i Steiermaerkische Sparkasse, jedne od najrespektabilnijih bankarskih grupacija u Europi s tradicijom poslovanja od gotovo 200 godina, slijedi poslovni koncept odgovornog bankarstva. Taj koncept, između ostalog, podrazumijeva i najbolja bankarska rješenja za bh. građane i realni sektor, a takvo jedno rješenje će upravo ponuditi kroz sinergiju dva snažna internacionalna brenda - Sparkasse i Diners Club.

Diners Club International je dio Discover Global mreže prisutne na gotovo 40 milijuna prodajnih mjesta i 1.3 milijuna ATM-ova u više od 200 zemalja i lokacija širom svijeta. Discover Global mreža uključuje Discover Network, Diners Club International, PULSE i više od 20 partnerskih članica širom svijeta.

„Stjecanje podlicence za Diners Club kartice je prvi korak u velikim planovima koje imamo za ovaj proizvod, a sljedeći trendove digitalizacije financijskih usluga, tržišni potencijal za kartične proizvode, kao i našu vlastitu viziju da budemo predvodnik u inovacijama“, pojasnili su iz Uprave Sparkasse Bank.

„Želimo zahvaliti upravi i uposlenicima Diners Club BiH na uspješnoj suradnji u više od 15 proteklih godina. Apsolutno smo uvjereni da će Sparkasse Bank d.d. BiH, kao novi partner i ekskluzivni nosioc prava da izdaje Diners Card kartice na bh. tržištu, nastaviti uspješno pozicioniranje i čak jači razvoj Diners Club usluga i aktivnosti na lokalnom nivou u korist sadašnjih, ali i budućih korisnika Diners Club kartica. Stoga se radujemo zajedničkoj budućoj suradnji na jačanju pozicije Diners Club brenda u regionu “, rekao je Jurgen de Ruijter, član Uprave Erste Card Cluba Hrvatska.

U proteklom razdoblju je Sparkasse Bank uspješno provela proces tehničke, kao i migracije postojećih Diners kartica u sistem Sparkasse Banke. Prihvat Diners kartica je ugovoren s prodajnim mjestima širom BiH na kojima je u 2020. godini realizirano 94% prometa ovim karticama. Time sadašnji imaoci kartica mogu vršiti plaćanja tamo gdje su to i navikli, a mreža trgovaca za prihvat Diners kartica se nastavlja kontinuirano širiti.

Diners kartice, koje se već mogu dobiti u bilo kojoj poslovnici Sparkasse Banke, su kreditne kartice za fizička i pravna lica. One omogućavaju klijentima da dođu do dodatnog izvora sredstava i obave kupovinu odmah, a otplatu vrše na do 36 rata ili uz odgodu plaćanja i do 50 dana. Kartice se mogu koristiti za online kupovine i podizanje gotovine, te plaćanja na prodajnim mjestima u BiH i inostranstvu, a omogućavaju i pristup Airport Lounge na preko 1300 svjetskih aerodroma.

Već od 2022. godine Sparkasse Banka najavljuje snažno djelovanje prema tržištu i novim klijentima, te unapređenja produkta kao što su: contactless funkcionalnost, 3D secure standard za maksimalnu sigurnost, loyalty programi i popusti kod trgovaca.

Osim toga, Sparkasse Bank ima dosta širu viziju pozicioniranja Diners brenda u BiH te će ova kartica biti bitan instrument njene strategije digitalizacije u smislu povezivanja s digitalnim platformama za plaćanje, a u skladu s očekivanjima i trendovima novog digitalnog doba.

Sparkasse Banka je najavila i novu kampanju za stanovništvo od naredne sedmice kroz koju će, kao znak dobrodošlice, prvih 100 novih korisnika Diners Club kartice osloboditi troškova godišnje članarine i upisnine. Više informacija o novom proizvodu na službenoj stranici Banke

Kopirati
Drag cursor here to close