Rupa u proračunu

Rupa u Mostaru od 5 milijuna

Gradonačelnik Mario Kordić je rekao kako bi se sredinom mjeseca mogao prijedlog proračuna naći pred vijećnicima kao nacrt nakon čega bi trebala biti održana javna rasprava.
Gospodarstvo / Novac | 02. 03. 2021. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar ima rupu u proračunu od pet milijuna KM, rekao je Gradskom Vijeću mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Načelnik Odjela za financije Amer Zubčević rekao je kako je došlo do pada svih prihoda te da su od 2016. godine krenuli u aktivnost naplate razlika od elektroprivrednih poduzeća.

''Ukupna tužba prema Elektroprivredi BiH je 7,6 milijuna uz zatezne kamate od 5 milijuna, dok je tužba prema Elektroprivredi HZHB oko 10 milijuna KM, ali sud nije donio pravosnažnu presudu'', rekao je Zubčević.

Kordić je rekao kako bi se sredinom mjeseca mogao prijedlog proračuna naći pred vijećnicima kao nacrt nakon čega bi trebala biti održana javna rasprava.

''U dobroj vjeri smo kontaktirali sudske organe gdje imamo mogućnost da bi proračunsku rupu mogli pokrpati a to je pravomoćna presuda u sporu s Elektroprivredom BiH, razgovaramo s odgovarajućim ljudima'', rekao je Kordić kojeg je Vijeće zadužilo da do 12. ožujka vijećnicima predstavi nacrt proračuna a radno tijelo zaduženo za financije da do 25. ožujka organizira javnu raspravu.

Kopirati
Drag cursor here to close