Panel diskusije

Razmjena iskustava u Mostaru: Konferencijom se nastoji povećati broj i kvaliteta EU projekata

Cilj konferencije je dugoročno povećanje broja i kvalitete realiziranih EU projekata kroz razmijenjenu iskustva tijekom, navode organizatori.
Gospodarstvo / Novac | 13. 09. 2018. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorenje Konferencije EU Projekti – ''Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za Zapadni Balkan'' održat će se u petak, 14. rujna s početkom u 10 sati u Intera Tehnološkom parku, u dvorani Europa.

Cilj konferencije je dugoročno povećanje broja i kvalitete realiziranih EU projekata kroz razmijenjenu iskustva, navode organizatori.

Na programu konferencije naći će se panel diskusija s donositeljima odluka iz BiH, Crne Gore i Srbije, zatim predstavljanje šest uspješno provedenih EU projekata iz BIH, Hrvatske i Srbije. Uz to predstavit će se EU program EU4BUSINESS za konkurentniju i aktivniju ekonomiju u BiH, te EU program HORIZON2020 za istraživanje i razvoj. Panel diskusija vodit će se i s predstavnicima lokalnih i regionalnih razvojnih agencija.

Foto: PR / Konferencija o korištenju EU fondova

Konferencija će okupiti najznačajnija imena iz oblasti iz regije, a kroz sudjelovanje na Konferenciji potporu konferenciji već su dali: zastupnica Republike Hrvatske u EU parlamentu - Ivana Maletić, Direkcija za europske integracije BiH, Ured nacionalnog koordinatora za IPA program u Crnoj Gori, Ministarstvo europskih integracija Vlade Republike Srbije, predstavnici regionalnih i lokalnih razvojnih agencija i preko 100 sudionika iz javnog, privatnog, nevladinog sektora i visokoškolskih institucija iz malih sredina i gradova iz cijele BiH koji će sudjelovati na konferenciji, priopćili su organizatori.

Organizatori konferencije su Apriori BH – Agencija za profesionalno usavršavanje, Ured za Europske integracije Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

Više o Konferenciji na poveznici

Kopirati
Drag cursor here to close