Koordinacija sindikata

Proračunski korisnici HNŽ-a traže da govore na Skupštini - Gdje je nestao novac?

Sindikalisti pitaju Vladu gdje je nestao novac. Tražili su da njihovi predstavnici govore na skupštini.
Gospodarstvo / Novac | 20. 12. 2023. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Koordinacija sindikata Hercegovačko-neretvanske županije traži da njezini predstavnici dobiju mogućnost obratiti se Skupštini HNŽ na Sjednici na kojoj će se raspravljati i usvojiti proračun za 2024. godinu'', navodi se u priopćenju Koordinacije sindikata ove županije.

I nakon što su Vlada Federacije i Vlada ZHŽ donijele odluku o isplati jednokratne pomoći u iznosu od 1260 KM, sindikati kažu da je iz Vlade HNŽ još uvijek ista priča, kako novca samo kod nas nema.

''Tako je za 2024. godinu predviđeno 350 milijuna, ili 20 milijuna manje nego što je ostvareno u 2023. godini. Pitamo Vladu HNŽ, a i cjelokupnu javnost, kako je to odjednom, s njihovim dolaskom u našoj županiji nestalo novca, dok ga je prije bilo najviše. Ili možda novca ima i danas, ali ga preusmjeravaju u druge svrhe'', upitali su sindikati tražeći sudjelovanje na sjednici.

Istaknuli su da će pratit svaku utrošenu marku. ''Redovno ćemo obavještavati javnost i članove da znaju gdje idu silni milijuni koje nitko ne vidi i u idućem razdoblju nastaviti s našim započetim sindikalnim aktivnostima'', navodi se u priopćenju koje potpisuju Dalibor Alilović Sindikat državnih službenika i namještenika HNŽ, Goran Miličević Sindikat učitelja HNŽ-a, Josip Milić Sindikat srednih škola HNŽ-a, Edina Čomić Sindikat srednjih škola HNK-a, Edin Sarajlić Sindikat osnovnih škola HNK-a.

Podsjetimo, sindikati korisnika proračuna HNŽ održali su 8. prosinca 2023. jednosatni štrajk upozorenja zbog zahtjeva za povećanjem 15 posto osnovice plaće od 2024. godine.

Jutros su i Sindikati komunalne privrede FBiH Županijski odbor Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), koji zastupa sindikalne organizacije komunalnih poduzeća u ovoj županiji poslali priopćenje iskazavši nadu da će poslodavci i osnivači komunalnih poduzeća u HNŽ imati razumijevanja i zajednički iznaći mogućnost za isplatu pomoći komunalnim radnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close