Blagajna

Pratite sjednicu - Treba ponovno definirati stavke u proračunu HNŽ-a

Martinović navodi kako se radi o tehničkom pitanju odnosno sumiranju financija.
Gospodarstvo / Novac | 06. 12. 2023. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ima jako puno potrebe za redefiniranjem pojedinih stavki u proračunu, načina na koje su one do sada tretirane, transparentnosti svih tih pitanja i uvođenja nekih novih prava'', rekao je dopredsjednik Skupštine HNŽ-a, Tomislav Martinović dodavši kako se intezivirao rad Skupštine.

Martinović navodi kako se radi o tehničkom pitanju odnosno sumiranju financija.

''Fokus cijele naše priče je nacrt proračuna za 2024. godinu'', rekao je i dodao da očekuje da se u jednom demokratskom ozračju raspravlja o tom pitanju.

Premijerka HNŽ-a, Marija Buhač, rekla je kako je ovaj rebalans proračuna tehničko pitanje, ''zapravo preraspodjela unutar  zatečenog stanja''.

''Ono što je stav Vlade kod izrade prijedloga za sljedeću godinu je da ćemo mi inzistirati na implementaciji naših programskih smjernica. Proračun ovakav kakav jest sa stavkama koje su trenutno u njemu ne dozvoljava, top jest, nema previše prostora no mi smatramo da unutar onoga što ima u proračunu ima mjesta za preraspodjelu i za efikasnije, odnosno drugačije preusmjeravanje tih sredstava'', rekla je premijerka.

Podsjetimo, Vladi HNŽ-a upućeni su zahtjevi proračunskih korisnika za povećanjem sredstava kao i planovima za rad do 2026. godine.

Video: Deveta redovna sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (06.12.2023. godine)

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close