Nove cijene od listopada

Poskupjela voda u Mostaru, provjerite račune

Nove cijene zahtijevaju novi obračun vodnih usluga sukladno čemu je kreiran i novi izgled računa sa novim stavkama na računu.
Gospodarstvo / Novac | 18. 10. 2023. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od mjeseca listopada 2023. godine primjenjuju se nove cijene vodnih usluga, potvrđeno je iz Javnog poduzeća Vodovod Mostar.

S obzirom na najavljenu promjenu cijena vodnih usluga, iz Vodovoda su obavijestili da se sukladno  Odluci o utvrđivanju cijena pružanja usluga opskrbe pitkom vodom i odvodnje otpadnih voda, od ovog mjeseca primjenjuju nove cijene.

Nove cijene zahtijevaju novi obračun vodnih usluga sukladno čemu je kreiran i novi izgled računa sa novim stavkama na računu.

''Najvažnija novost je da je na računu posebno istaknuta „Usluga odvodnje otpadnih voda“ koja se obračunava samo korisnicima koji imaju pristup kanalizacijskoj infrastrukturi, a koji su u obavezi koristiti uslugu odvodnje otpadnih voda'', ističu iz Vodovoda.

Na računima za mjesec listopad 2023. godine, kako navode, svim korisnicima koji su priključeni na kanalizacijsku mrežu, obračunata je Usluga odvodnje otpadnih voda u količini (m³) jednakoj količini isporučene pitke vode.

''Cijena usluge odvodnje otpadnih voda za mjesec listopad je 0,00 KM/m³, a u mjesecu studenom će biti uvedena cijena Usluge odvodnje otpadnih voda 0,20 KM/m³ za domaćinstva, a 0,40 KM/m³ za ostale kategorije korisnika (bez PDV-a). Korisnicima, koji prema evidencijama JP Vodovod, nemaju pristup kanalizacijskoj infrastrukturi, nije obračunata KOLIČINA Usluge odvodnje otpadnih voda, tj. na računu je takvim korisnicima obračunata količina od 0,00 m³'', navode iz Vodovoda.

Navode da ukoliko ste u kategoriji potrošača koji nemaju mogućnost korištenja usluge odvodnje otpadnih i oborinskih voda, a na računu za listopad je obračunata KOLIČINA usluge odvodnje otpadnih voda jednaka količini isporučene pitke vode, dužni ste, navode isto prijaviti u njihovoj Službi za korisnike.

''Služba za korisnike nalazi se na adresi Alekse Šantića br.106 (Radna jedinica 1), odnosno Trg Ivana Krndelja br. 40 (Radna jedinica 2), unutar 15 dana od dana primitka računa za mjesec listopad. Sukladno podnesenom Zahtjevu, isto će  biti i provjereno, te u narednim računima, Usluga  odvodnje otpadnih voda će biti prikazana sukladno stvarnom, utvrđenom stanju. Također, i korisnici kojima na računu nije obračunata količina Usluge odvodnje otpadnih voda, a imaju pristup kanalizacijskoj mreži, dužni su isto prijaviti našoj Službi za korisnike'', navode iz Vodovoda.

Kopirati
Drag cursor here to close