Sve je isto, osim keksa

Pogled u prošlost: Pet godina od vala poskupljenja, borbe za pelet i pakiranja keksa

Pogled na 19. kolovoza 2017. godine…
Gospodarstvo / Novac | 19. 08. 2022. u 11:12 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bosance i Hercegovce uskoro očekuje novo poskupljenje cijena osnovnih životnih namirnica - mlijeka, mesa, voća i povrća, a što će uvjetovati i rast cijena ostalih proizvoda, slaže se većina poljoprivrednih proizvođača'', vijest je to koja je objavljena na ovim stranicama na današnji dan prije pet godina.

Tog 19. kolovoza 2017. godine objavljeno je kako poljoprivrednici ''rast cijena objašnjavaju nedostatkom hrane za stoku, a što je posljedica uništenih usjeva tijekom nedavnih suša, i to od 70 do 100 posto''.

''Proizvođači su najviše ogorčeni zbog toga što država za njih i njihove probleme, bez obzira na štete i gubitke koje su ih zadesile, najprije zbog snijega i mraza, a sada zbog suše, nema ni najmanje sluha'', navedeno je u tekstu.

Istog dana objavljeno je i kako se korisnici peleta u BiH bore s cijenama i do 370 KM.

''Poučeni iskustvom od prošle zime, kada je zavladala nestašica peleta, bh. građani su se već tijekom ljeta angažirali oko potražnje peleta za nadolazeću zimsku sezonu. I ovog puta su se suočili ili s nestašicom ili višim cijenama koje se kreću čak i do 370 KM'', navedeno je.

U tekstu se, između ostalog, navodi i kako cijenu osim potražnje i poskupljenja sirovine diktira i kvaliteta, te da tvrtke koje se bave samo prodajom peleta ističu da njegova kvaliteta nikada nije bila lošija.

Istog dana Bakir Izetbegović upakirao je 300 milijunto pakiranje keksa.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close