Zenica

Po 1.000 KM obiteljima čiji su domovi oštećeni u potresu

"Grad je spreman, obiteljima čije su kuće stradale, platiti privremeni smještaj", istaknuo je gradonačelnik Zenice.
Gospodarstvo / Novac | 03. 01. 2024. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u srijedu je posjetio mještane Ljubetova, koji su pretrpjeli materijalne štete usljed potresa.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, on će isplatiti po 1.000 KM obiteljima koje su najteže pogođene odnosno čije su kuće pretrpjele najveću štetu.

"Sve što Grad može učiniti u okviru zakonskih okvira, to ćemo, bez dileme, i uraditi. Prvi put kada sam došao, mnogi krovovi su bili pali, nakon čega sam naredio da se to odmah sanira odnosno da se zaštite. Sve to koordinirao sam sa predsjednikom mjesne zajednice.

Danas su ovdje geolozi, statičari i građevinci koji će konstatirati u kojim kućama se ne smije živjeti. Grad je spreman, obiteljima čije su kuće stradale, platiti privremeni smještaj, a potom da zajednički, Grad sa Kantonom i višim nivoima, pomognemo ljudima da im se osiguraju kuće", kazao je Kasumović.

Podsjetimo, snažan potres pogodio je 30. prosinca Bosnu i Hercegovinu, a epicentar je bio 12 kilometara od Zenice, prenosi RadioSarajevo.ba

Kako je javio EMSC, potres je bio jačine 4.7 stupnjeva po Richteru.

Oštećeno je najmanje 14 kuća, a neki ne žele boraviti u svojim domovima zbog straha od naknadnih podrhtavanja. Četiri osobe su ozlijeđene, jedna je stradala u automobilu na magistralnoj cesti M17, a tri uslijed obrušavanja materijala s kuća.

Kopirati
Drag cursor here to close