DOMPES

Plenković će svečano otvoriti Pučku kuhinju fra Didaka Buntića

Gospodarstvo / Novac | 04. 09. 2017. u 11:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski premijer Andrej Plenković svečano će u utorak otvoriti Pučku kuhinju fra Didaka Buntić u Dompes-u Mostaru, a blagoslovit će je apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto.

Inače, Pučka kuhinja otvara se u sklopu obilježavanja 100. godišnjice spašavanja bh. djece od gladi, a najavljena je za 18 sati. U godinama gladi fra Didak Buntić je od smrti spasio više od 12 tisuća djece iz BiH odvodeći ih u plodnu Slavoniju.

''Zahvaljujući brojnim darovateljima , njih oko 4 tisuće, sutra ćemo otvoriti dio Studentskoga doma - Pučku kuhinju, centar za dijalog projekta koji se zove Dompes. Dovršili smo ulazak, hol, kuhinju i studentsku menzu'', kazao je u izjavi za Fenu vodielj radova fra Iko Skoko.

Fra Iko navodi kako će upravo premijer Plenković svečano otvoriti Pučku kuhinju jer je Vlada Republike Hrvatske do sada najveći darovatelj za spomenuti projekt.

''Do sada je završeno oko 75 posto radova, a što ne bismo nikako uspjeli bez ovako velikoga broja darovatelja''', kazao je fra Iko.

''Zahvalni smo i Vladi RH, ali i svim našim malim darovateljima, bez obzira na to koliko je tko dao, dao je od svoga srca'', istaknuo je fra Iko Skoko.

Izrazio je nadu u to kako će nastaviti s radima pa da se tijekom ove školske godine zavše svi radovi kako bi sljedeće akademske godine 150 studenata moglo ući u studentski dom, te na taj način završiti cjelokupno projekt.

Do sada je prikupljeno dva milijuna i 847 tisuća maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close