Džakula

Naplata poreza manja za 700 milijuna KM

Prihodi od neizravnih poreza za razdoblje siječanj – studeni ove godine iznosili su 6.589 milijardi KM
Gospodarstvo / Novac | 14. 12. 2020. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni direktor Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH Miro DŽakula izjavio je da je u proteklih 11 mjeseci u odnosu na isto razdoblje prošle godine naplata neizravnih poreza (PDV, trošarine, carine, putarine) manja za oko 700 milijuna KM.

Prema njegovim riječima, prihodi od neizravnih poreza za razdoblje siječanj – studeni ove godine iznosili su 6.589 milijardi KM i manji su za 696 milijuna KM ili za 9,55 posto nego 2019. godine.

''Najveći pad prihoda desio se u travnju i svibnju, u razdoblju kada su mnogi obveznici bili potpuno zatvoreni zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona. U travnju ove godine prihodi su bili manji za 23,26 posto nego u istom mjesecu 2019", rekao je Džakula za Dnevni avaz.

Dodao je kako se nakon toga situacija s prihodima od neizravnih poreza postupno popravlja i da Uprava radi sve da se održi fiskalna stabilnost.

Džakula je rekao da Međunarodni monetarni fond, koji je počeo s BiH pregovore o kreditu, nije ništa zahtijevao po pitanju raspodjele sredstava s jedinstvenog računa.

Kopirati
Drag cursor here to close