Sredstava ima

Najavljeno povećanje mirovina u ovoj godini

Gorući problem u Federaciji i državi su minimalne mirovine.
Gospodarstvo / Novac | 28. 01. 2022. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Zavoda mirovinsko-invalidskog osiguranja Federacije BiH danas je u Goraždu održao 18. redovitu sjednicu. Direktor Zavoda MIO FBiH Zijad Krnjić naglasio je kako je praksa da se sjednice UO svakog mjeseca održavaju u drugom gradu i županiji FBiH.

''Sastali smo se i s predstavnicima institucija ove županije i Udruženja umirovljenika i razgovarali o suradnji Zavoda i BPŽ gdje smo konstatirali da nemamo gotovo nikakav problem i da imamo vrlo dobru komunikaciju. Također, razmijenili smo mišljenja kako bi ova županija i federalni Zavod mogli i mimo redovite zakonske obveze prema umirovljenicima pomoći rad udruženja i doprinijeti poboljašnju socijalnog statusa umirovljenika'', kazao je Krnjić, prenosi Fena.

O potrebi međusobne suradnje svjedoči i težak položaj u kojem se i u FBiH nalazi ova populacija.

''Mirovine su i u bogatim zemljama male za umirovljenike koji ih primaju i to je vječni problem koji će biti i kod nas. Na federalnoj razini su poduzete značajne mjere da taj status i realna vrijednost njihovih primanja bude kontinuirano veća, a u okviru suradnje županija, zajednica, zavoda i udruženja umirovljenika također ima prostora za djelovanje. U udruženju umirovljenika su izrazili zadovoljstvo da imaju jako konstruktivnu suradnju sa BPŽ i neke konkretne stvari koje će se događati ove godine bit će dosta korisne'', kazao je Krnjić.

Predsjednik UO federalnog Zavoda MIO Muhamed Ramović kazao je da je na današnjoj sjednici tog tijela razmatran obiman dnevni red.

''Gorući problem u Federaciji i državi su minimalne mirovine i mi smo kao UO, a i direktor i menadžment federalnog Zavoda podržali su inicijativu umirovljenika da se ide ka povećanju mirovina i mi se nadamo da će se to u ovoj godini dogoditi u jednom većem obimu, sredstava ima da se mirovine povećaju. Jako je važno da nemamo nikakvih nesporazuma, danas smo imali i strategiju i financijski plan za 2022. i druge točke, nema neriješenih pitanja i sve odluke donosimo jednoglasno'', kazao je Ramović.

Kopirati
Drag cursor here to close