JP Parkovi Mostar

Mostar: Ujedinjenje poduzeća neće povisiti cijene komunalnih usluga, za sada...

Iako je najavljeno da će u novu godinu Mostar ući s jedinstvenim komunalnim poduzećem, to za sada neće mijenjati cijene na računima građana.
Gospodarstvo / Novac | 13. 12. 2023. u 10:49 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za sada neće doći do povećanja cijena komunalnih usluga odvoza miješanog komunalnog otpada, rečeno je za Bljesak.info iz JP Parkovi Mostar.

Iako je najavljeno da će u novu godinu Mostar ući s jedinstvenim komunalnim poduzećem, to za sada neće mijenjati cijene na računima građana.

Ujedinjenje

Nadzorni odbor Javnog poduzeća Komunalno d.o.o. Mostar odobrio je inicijativu za reorganizaciju komunalnih poduzeća, a Skupština će 29. prosinca na sjednici potvrditi tu namjeru pa će se tako ujediniti komunalna poduzeća i postati jedno.

Naime, u kolovozu je Skupština Javnog poduzeća 'Komunalno' d.o.o Mostar donijela odluku o iskazivanju namjere reorganizacije J.P 'Komunalno' d.o.o Mostar tako da se ovo poduzeće pripoji J.P. 'Parkovi' d.o.o. Mostar.

Javno poduzeće Komunalno d.o.o. Mostar, od 1. kolovoza 2023. godine, preuzelo je poslove komunalnih usluga, odvoza i deponiranja komunalnog otpada od J.P. Komos d.d. "u stečaju" Mostar, potvrđeno je iz ovog poduzeća.

Ranije je Sindikat komunalne privrede HNŽ naveo kako smatra da će se formiranjem jedinstvenog komunalnog poduzeća u Gradu Mostaru ''konačno uvesti red u komunalu, te da će se steći uvjeti za veće plaće radnicima, a građani imati dobru i efikasnu komunalnu uslugu, time i čišći i ljepši grad''.

Najavljivanja

Još u veljači ove godine na raspravi u Gradskoj upravi najavljeno je kako će poskupjeti komunalne usluge iusluge vodovoda u Mostaru.

Mostarski gradonačelnik, Mario Kordić, rekao je kako se u Mostaru plaća najjeftinija voda, ali i da cijena koju građani plaćaju za odvoz smeća nije realna.

''Smeće - 2,5 KM po članu obitelji plus PDV. Svi znate da većina ljudi izbjegava prijaviti sve članove i da ovakav sustav uz silne probleme na deponiji i traženja da se grad uredi kad je smeće u pitanju nije realan'', rekao je Kordić.

Podsjetimo, cijene vode su poskupjele, odnosno uskaldile su se s obvezujućom Metodologijom koja zahtjeva uvođenje obračuna za svaki pojedinu uslugu koje JP pruža svojim korisnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close