Komunala

Mostar dobiva novogodišnji paket ujedinjenja

U lipnju 2021. godine mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako komunalna poduzeća trenutno nemaju kapacitet…
Gospodarstvo / Tvrtke | 04. 12. 2023. u 11:32 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novu godinu Mostar će ući s jedinstvenim komunalnim poduzećem, doznaje portal Bljesak.info.

Nadzorni odbor Javnog poduzeća Komunalno d.o.o. Mostar odobrio je inicijativu za reorganizaciju komunalnih poduzeća, a Skupština će 29. prosinca na sjednici potvrditi tu namjeru pa će se tako ujediniti komunalna poduzeća i postati jedno.

Komunalno preuzelo Komos

Naime, u kolovozu je Skupština Javnog poduzeća „Komunalno“ d.o.o Mostar donijela odluku o iskazivanju namjere reorganizacije J.P „Komunalno“ d.o.o Mostar tako da se ovo poduzeće pripoji J.P. „Parkovi“ d.o.o. Mostar.

Inače, javno poduzeće Komunalno d.o.o. Mostar, od 1. kolovoza 2023. godine, preuzelo je poslove komunalnih usluga, odvoza i deponiranja komunalnog otpada od J.P. Komos d.d. "u stečaju" Mostar, potvrđeno je iz ovog poduzeća.

Ranije je Sindikat komunalne privrede HNŽ naveo kako smatra da će se formiranjem jedinstvenog komunalnog poduzeća u Gradu Mostaru ''konačno uvesti red u komunalu, te da će se steći uvjeti za veće plaće radnicima, a građani imati dobru i efikasnu komunalnu uslugu, time i čišći i ljepši grad''.

Jako zaostali...

''Već dugi niz godina traje proces uspostave jedinstvenog komunalnog poduzeća u Gradu Mostaru koje bi objedinilo poduzeća J.P. Parkovi i J.P. Komos. Nažalost, dugo je vremena prošlo dok se konačno nije iskazala spremnost i stvorili formalno-pravni uvjeti da se ujedinjenje i realiziraju'', naveli su tada u priopćenju.

U lipnju 2021. godine mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao je kako komunalna poduzeća trenutno nemaju kapacitet za realizaciju Plana zajedničke komunalne potrošnje.

''Ne može se reći da oni ništa ne rade, dapače, stvarno se trude. Međutim, godine nepostojanja Gradskog vijeća učinile su svoje i oni su tehnološki jako zaostali, kadrovski su loše posloženi'', rekao je tada Kordić.

Ujedinjenje poduzeća, o čemu se dugo pričalo, najavljeno je u ožujku kada je Kordić mostarskim vijećnicima rekao da je u planu da se to dogodi ''u idućih mjesec dana''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close