Za pola marke

Mostar Bus: Rast cijena goriva poskupio autobusnu liniju

Na županijskoj liniji Mostar – Međugorje, cijene su ostale iste, kao i na ostalim linijama na području grada Mostara.
Gospodarstvo / Novac | 05. 04. 2018. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene autobusnih karata za federalnu liniju Mostar-Uzarići su poskupjele, a povećanje cijena za gradski prijevoz spašava samo nepostojanje Gradskog vijeća.

Kako je za Bljesak.info rekao direktor poduzeća Mostar bus Damir Marić cijena pojedinačnih karata na dionici Mostar-Uzarići je porasla za 0,5 KM, dok je cijena mjesečnih karata porasla za oko osam posto.

''Federalna linija Mostar – Uzarići je duga oko 30 kilometara i radi se o gotovo nerantabilnoj liniji, odnosno na granici je rentabilnosti. Poskupljenjem troškova  goriva i troškova na toj liniji bili smo prinuđeni da povećamo cijene karata'', rekao je Damir Marić istaknuvši kako poduzeće Mostar bus na ovoj federalnoj liniji može samo formirati cijenu karata.

Na županijskoj liniji Mostar – Međugorje, cijene su ostale iste, kao i na ostalim linijama na području grada Mostara.

Kako je istaknuo cijene autobusnih karata  na gradskim linijama neće se mijenjati i ne mogu se mijenjati zbog nepostojanja Gradskog vijeća.

''Gradske linije cijene karata ostaju i mi ne možemo mijenjati cijene karata, jer nema gradskog vijeća Odobrenje za podizanje ili spuštanje cijena moramo dobiti od Gradskoj vijeća, a Gradskog vijeća nema, znači mi ne možemo dirati cijene karata. I da možemo i da ima gradskog vijeća mi nećemo, niti imamo potrebe trenutno dirati cijene u gradskom prijevozu'', rekao je Marić za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close