kašnjenja i zastoj

Zbog radova na kolektorima, 'Mostar bus' na gubitku od 200.000 KM

Gospodarstvo / Flash | 18. 01. 2016. u 17:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog premještanja autobusnih stajališta uslijed projekta izgradnje kanalizacijskih kolektora tvrtka Mostar bus d.o.o. je izgubila oko 200.000 maraka, tvrde u tom poduzeću, prenosi Dnevni list.

Pretrpljeni gubici su, "posljedica kašnjenja autobusa i neinformiranosti građana o novim režimima prometovanja pa samim tim i o novim lokacijama na kojima vozači autobusa preuzimaju putnike".

"Problem pri kretanju po mostarskim prometnicama je i nama i putnicima. Veliki su zastoji i velika čekanja, posebice na raskrižjima kod Šemovca i Franjevačke crkve’’, istaknuo je Damir Marić ravnatelj Uprave Mostar bus d.o.o. Prema njegovim riječima sve gradske linije koje se kreću u pravcima gdje se vrši postavljanje kolektora "kasne od 15 do 30 minuta".

Najviše problema vozači autobusa imali su vozeći kroz Sjeverni logor, a tek od neki dan kolone na ovoj relaciji su smanjene.

"Vozači koji su vozili kroz Sjeverni logor upadali su u duge kolone pri čemu je dolazilo do velikih kašnjenja na skoro svim linijama koje prometuju iz pravca sjever-jug. Ono što nam također predstavlja veliki problem je što i nakon puštanja prometa i završavanja asfaltiranja uvijek ima dodatnih korekcija pa su neke prometnice naknadno zatvorene ili je pušten pravac u samo jednu traku. Očiti primjer za to je Šemovac. Nakon radova uspjeli smo u tom dijelu normalizirati vožnju, međutim, opet su vršili radove i vožnja ide samo kroz jednu traku", istaknuo je Marić.

Ukupna vrijednost radova na postavljanju kanalizacijskih kolektora i pročistača otpadnih voda u Mostaru iznosi 11,8 milijuna eura. Do sada je utrošeno 3,3 milijuna eura dok će se 7 milijuna eura u idućem razdoblju u tu svrhu tek utrošiti. Radovi na kolektorima su započeli u ljeto 2015. i trajati će do sredine 2018. godine, prenosi Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close