Nije Mostar

Iz keca u dvicu: Tko najviše traži sreću u HNŽ?

Prema podacima koje su portalu Bljesak.info ustupljene iz Porezne uprava Federacije BiH, na prvom mjestu, s prometom od oko 141 milijun KM...
Gospodarstvo / Novac | 24. 01. 2024. u 09:21 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačko-neretvanska županija ima najveći udio kada je riječ o prometu kladionica po županijama u Federaciji BiH, te na tom području ako promatramo promet po gradovima, suprotno od očekivanog, na prvom mjestu nije Mostar.

Naime, prema podacima koje su portalu Bljesak.info ustupljene iz Porezne uprava Federacije BiH, na prvom mjestu, s prometom od oko 141 milijun KM, nalazi se Čitluk.

Mostar je na drugom mjestu s prometom od oko 108 milijuna KM, zatim ide Čapljina s prometom od oko 26 milijuna KM.

Najmanje se kladilo u Neumu

Na četvrtom mjestu nalazi se Konjic s prometom od oko 16 milijuna KM, zatim Stolac sa 10 milijuna KM, te Jablanica s prometom od oko 7 milijuna KM. U Prozoru je promet kladionica iznosio oko 5 milijuna KM te se najmanje kladilo u Neumu, gdje je promet iznosio oko 3 milijuna KM.

Ukupno su priređivači igara na sreću klađenja, na području Hercegovačko-neretvanske županije, u 2023. godini, ostvarili promet u iznosu od 318.604.379,83 KM.

''Na području Grada Mostara, igre na sreću klađenja priređuje 11 pravnih subjekta putem 191 uplatnog mjesta i 5 pravnih subjekata sa 15 poslovnih jedinica u kojima se priređuju igre na automatima. Prema službenim evidencijama broj zaposlenih kod poreznih obveznika osnovnih subjekata i poslovnih jedinica koji priređuju igre na sreću klađenja i kockanja je 373'', rekli su za Bljesak.info iz Porezne uprave FBiH.

Promet veći za devet milijuna KM

Podsjećamo, promet u kladionicama u Federaciji BiH u prošloj godini iznosio je više od 1,721 milijarde KM, što je u odnosu na 2022. godinu povećanje za oko devet milijuna KM.

Ono što je posebno zanimljivo, kako je u ranije istaknuo direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović, jeste da su isplate u prošloj godini koje su bile neoporezive iznosile 1,251 milijardi KM, a one na koje se plaća porez su iznosile svega 251,2 milijuna KM.

Dodao je da kladionice trenutno imaju 5.285 zaposlenih.

U 2023. godini je bilo ukupno 11 priređivača igara na sreću koji su imali 2.132 uplatna mjesta, zatim 24 automat kluba sa 94 poslovne jedinice i jedan kasino.

Kopirati
Drag cursor here to close