1, 7 milijuna posjetitelja

IKEA Hrvatska ostvarila je najveći rast prihoda među svim IKEA jedinicama u cijelom svijetu

Ukupno je prodano 12.884.213 IKEA proizvoda, od čega dvije trećine čini namještaj, a jednu trećinu dodaci za dom. Među najprodavanijim namještajem su predmeti iz popularnih obitelji proizvoda MALM, PAX i HEMNES,
Gospodarstvo / Novac | 30. 11. 2023. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ingka Grupa, koja upravlja najvećim brojem IKEA robnih kuća, izvijestila o dobrom poslovanju za poslovnu godinu 2023. (PG23 – od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2023.). IKEA vizija o stvaranju boljeg svakodnevnog života za mnoge ljude i dalje vodi poslovanje dok prihodi rastu za 5,4 %, dosežući 44,3 milijarde eura, uz stabilnu operativnu dobit.

Gospodarska nestabilnost, geopolitička nepredvidljivost te i dalje opipljive posljedice pandemije uzrokovali su izazovne trenutke u PG23. Unatoč tome, ukupni prihod Ingka Grupe dosegnuo je 44,3 milijarde eura (PG22: 42 milijarde eura) u njezina tri poslovna područja: IKEA Retail, Ingka Centres i Ingka Investments.

"Bila je to još jedna jedinstvena i izazovna godina. Iznimno sam ponosan što smo postigli naše ciljeve dok ujedno težimo stvaranju boljih domova, boljih života, boljeg planeta i bolje tvrtke danas, ali i dugoročno", kazao je Juvencio Maeztu, zamjenik glavnog direktora i financijski direktor Ingka Grupe (IKEA), prenosi Poslovni.hr

Zavidni rezultati

Tijekom poslovne godine 2023. i IKEA Hrvatska ostvarila je zavidne rezultate. Promet robne kuće IKEA Zagreb dosegao je skoro 91 milijun eura, dok je ukupno ostvareni promet svih IKEA jedinica – robne kuće, internetske trgovine, Studija za planiranje i dostavnih centara – iznosio 149,9 milijuna eura. Time je IKEA Hrvatska dospjela na vrh top ljestvice po prihodima – ostvarila je najveći rast prihoda među svim IKEA jedinicama u cijelom svijetu.

Ukupno je prodano 12.884.213 IKEA proizvoda, od čega dvije trećine čini namještaj, a jednu trećinu dodaci za dom. Među najprodavanijim namještajem su predmeti iz popularnih obitelji proizvoda MALM, PAX i HEMNES, dok su od dodataka za dom najpopularniji bili proizvodi iz kolekcije IKEA365+, posteljina DVALA i serija proizvoda FRAGKLAR. Najprodavaniji pojedinačni proizvod je OFTAST tanjur, a samo u PG23 prodano ih je 150.359 komada.

IKEA Zagreb posjetilo više od 1,7 milijuna posjetitelja

Robnu kuću IKEA Zagreb tijekom PG23 posjetilo je više od 1,7 milijuna posjetitelja, no više od 20 milijuna posjeta ostvarila je internetska trgovina, što je rezultiralo s 263.467 kupnji putem interneta – čime je dodatno na značaju dobio AutoStore robne kuće IKEA Zagreb, automatski sustav za prikupljanje i pakiranje narudžbi, prvi takav u IKEA svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close