Nogometni savez

Hrvatska lansira kripto token vatreni

Gospodarstvo / Novac | 14. 01. 2022. u 09:55 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni savez najavio je da će 20. siječnja početi prodavati kripto token vatreni, nazvan po reprezentaciji, piše u petak Jutarnji list.

Na svojim internetskim stranicama Savez navodi da službena pretprodaja još nije počela, ali da se ostavljanjem e-mail adrese može rezervirati mjesto na listi čekanja.

Foto: HNS / 

HNS ističe da će cijena tokena vatreni biti 10 posto povoljnija u pretprodaji i bit će vezana za dolar. Iznosi 5,90 kuna (0,9 dolara) uz minimalni ulog od 3280 kuna (500 dolara). Kad krene u otvorenu prodaju, stajat će 6,56 kuna (1 dolar) uz minimalni ulog od 164 kune (25 dolara).
Predsjednik HNS-a Marijan Kustić kaže da se savez tako pridružuje svjetskoj nogometnoj tehnološkoj revoluciji te u suradnji s dvije hrvatske tvrtke izdaje kripto token lojalnosti vatreni, kao i prateću mobilnu aplikaciju.

"Iskorakom na tržište kriptovaluta pratimo globalne trendove, a pritom se želimo još bolje povezati s navijačima i omogućiti im prilike koje do sada nisu imali", kaže Kustič.

Token vatren omogućit će svojim vlasnicima da sudjeluju i glasaju u određenim odlukama nacionalnog saveza. HNS navodi da će to biti glasanje za izbor dresova i mjesta odigravanja određenih utakmica. Ujedno, vlasnici tokena vatreni imat će prednost pri kupnji određenih ulaznica.

Kako bi održao likvidnost tokena i tako omogućio vlasnicima da ga u bilo kojem trenutku mogu unovčiti, HS navodi da će u svakom trenutku na Uniswapu, otvorenoj mjenjačnici kriptovaluta, vatreni moći zamijeniti za bitcoin i druge kriptovalute, piše novinar Jutarnjeg lista Bernard Ivezić.

Kopirati
Drag cursor here to close