Iz Komosa u privatnu vilu

Mostar: Gradske tende i kante u privatnoj kući

Kako neslužbeno saznajemo korpe za otpad su se nalazile u JP Komos, iz čijeg skladišta su završile u privatnoj kući
Gospodarstvo / Novac | 04. 01. 2023. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradske tende i korpe za otpad završile su u privatnoj vikendici s bazenom u Blagaju.

Naime, Hercegovina.info objavila je fotografije bijelih tendi s područja Starog grada i zelenih korpi za otpad s logom Grada iz privatne vikendice.

Kako neslužbeno saznajemo korpe za otpad su se nalazile u JP Komos, iz čijeg skladišta su završile u privatnoj kući, koja se kako nam je rečeno iznajmljuje za prigode.

Tijekom pisnaja teksta nismo uspjeli dobiti informaciju je li gradska inspekcija upoznata sa slučajem.

Podsjetimo, mostarski dućani su 2021. godine konačno dobili jednoobrazne bijele tende s natpisom na engleskom i našem jeziku. Na njima stoji: ''Područje Starog Grada oko Staroga Mosta u Mostaru''.

Međutim, pisali smo ranije, doslovan prijevod s engleskog na naš jezik uzrokovao je i gramatičku grešku. I dok se na engleskom jeziku svi službeni nazivi pišu velikim slovom, to nije slučaj kod nas. Tako su Stari grad i Stari most napisani pogrešno. Naime, obje riječi napisane su velikim slovom.

Tende je inače za 43 tisuće maraka osigurao Grad Mostar, a izrada i postavljanje tendi u Starom gradu bio je zajednički projekt Grada Mostara i Agencije 'Stari grad' s UNESCO-om.

Zelene korpe za otpad s logom grada nabavljene su prije nešto više od četiri godine, tada je u proračunu je za tu namjenu Grad izdvojio 10.000 KM. 

S obzirom da je gradski inventar, koji se kupuje od proračunskih sredstava u koji mi donosimo novac u privatnoj kući, hoće li građani sada ići na kupanje i odmor u vilu s bazenom? 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close