Povodom Vaskrsa

Dodik najavio jednokratnu pomoć umirovljenicima i braniteljima

Dodik je rekao da je prijedlog koji će Vlada Srpske razmatrati da umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu do 415 KM jednokratno isplati 80 KM pomoći.
Gospodarstvo / Novac | 25. 04. 2021. u 17:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas jednokratnu pomoć umirovljenicima i braniteljima.

Dodik je rekao da je prijedlog koji će Vlada Srpske razmatrati da umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu do 415 KM jednokratno isplati 80 KM pomoći povodom vaskršnjih praznika, prenosi portal SNSD-a.

''Za umirovljenike koji primaju mirovinu iznad tog zagarantovanog iznosa, bit će isplaćeno 50 KM. To sve ukupno iznosi 15,6 milijuna KM'' – rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Dodik je naveo da bi borci od prve do pete kategorije koji su nezaposleni ili imaju primanja do 500 KM trebalo da dobiju 100 KM jednokratne pomoći.

''Tih 100 KM će primiti samo oni branitelji koji se prijave na već otvoren natječaj u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite. Taj natječaj je otvoren i narednih nekoliko dana i pozivam sve koji ispunjavaju uvjete da se prijave, jer će samo oni dobiti ta sredstva'' – naveo je Dodik.

Premijer RS-a Radovan Višković rekao je da će sjednica Vlade na kojoj će biti donesena odluka o isplati jednokratne pomoći biti održana večeras.

Višković, koji je i potpredsjednik SNSD-a, rekao je da je cilj da se kroz jednokratna davanja stimulira javna potrošnja.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da Vlada može donijeti ovu odluku zahvaljujući financijskoj stabilnosti Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close