Samo zaduženja

Bevanda: Potreban nam je novi kredit MMF-a

Aranžman sa MMF-om uvijek je dobrodošao i taj stav imam godinama jer se radi o najpovoljnijim kamatama, ali i korisnim reformama
Gospodarstvo / Novac | 22. 10. 2020. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija u Vijeću ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da je novi kredit MMF-a potreban BiH, napominjući da ta sredstva idu u proračunu entiteta.

"Aranžman sa MMF-om uvijek je dobrodošao i taj stav imam godinama jer se radi o najpovoljnijim kamatama, ali i korisnim reformama", rekao je Bevanda za današnji sarajevski "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, ono što možda nije dovoljno jasno jeste da sredstva MMF-a idu u budžete entiteta, a ne BiH.

"Financijska stabilnost zemlje u smislu njenog financiranja je neupitna i nisu ovi aranžmani sa MMF-om presudni", poručio je Bevanda.

Dodao je da je sasvim normalno da entitetima treba financijska podrška "u ovakvim vremenima, kada je cijeli svijet u ekonomskoj krizi".

"U entitetskim proračunima su i socijalna davanja, i razvojna komponenta i poticaji privredi i, s te točke gledišta, novi program s MMF-om bi bio od koristi. Ne samo kao financijska podrška nego i kao put u reforme i bolju organizaciju pojedinih sektora, ali i za privlačenje drugih investicija, jer tamo gdje je MMF, dolaze i druge međunarodne financijske institucije", zaključio je ministar financija u Vijeću ministara, javlja Srna.

Ocijenio je kao normalno da se sačeka kraj izborne kampanje u BiH za početak pregovora sa MMF-om.

Kopirati
Drag cursor here to close