Sindikat zdravstvenih radnika

Anić: Ukoliko izostane isplata od 1080 KM izlazimo na masovni prosvjed

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Vlade HNŽ usuglašene su Izmjene i dopune Proračuna HNŽ za 2022. godinu gdje je jednoglasno usvojena isplata 1080 KM na ime potpore korisnicima Proračuna HNŽ.
Gospodarstvo / Novac | 08. 12. 2022. u 19:11 R. I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukoliko izostane isplata novčane pomoći od 1080KM, sindikat zdravstvenih radnika će pozvati zdravstvene radnike iz cijele županije na masovni prosvjed protiv Vlade i poslodavaca'', kazao je za Bljesak.info predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika SKB Mostar Ivica Anić.

''U svezi informacija iz Vlade da će se određena novčana sredstva iz proračuna HNŽ i rebalansa proračuna ZZO doznačiti zdravstvenim ustanovama odnosno poslodavcima u svrhu poboljšanja materijalnog statusa djelatnika u zdravstvu, zahtijevamo da se na osnovu broja uposlenih radnika doznače sredstva za isplatu naknade od 1080KM te da se ta sredstva namjenski za tu svrhu prebace zdravstvenim ustanovama kako bi izbjegli sve nejasnoće i kako bi svi radnici u zdravstvu primili isti iznos novca bez diskriminacije u vidu isplate različitog iznosa po zdravstvenim ustanovama sirom županije'', istaknuo je.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Vlade HNŽ usuglašene su Izmjene i dopune Proračuna HNŽ za 2022. godinu gdje je jednoglasno usvojena isplata 1080 KM na ime potpore korisnicima Proračuna HNŽ.

Istaknuto je kako se ova odluka odnosi i na asistente u nastavi, vježbenike i savjetnike, dok su od iste izuzeti predsjednik Vlade, ministri i zastupnici u Skupštini HNŽ. U Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ također je planirano dodatnih 3 milijuna KM na ime potpore domovima zdravlja u HNŽ-u.

Budući da je Vlada dala suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2022. godinu u kojemu je osigurano dodatnih 13 milijuna KM zdravstvenim ustanovama u Županiji, pozvala je osnivače i menadžment zdravstvenih ustanova da, također, dodatnim sredstvima još snažnije poduzmu sve mjere kako bi se poboljšao materijalni status djelatnika u zdravstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close