Shoppingmania

Amerikanci u prodajnim lancima za Božić potrošili više od 800 milijardi dolara

U izvještaju se navodi da su praznične prodaje u prodavnicama i online putem između 1. studenog i 24. prosinca porasle za 4,9 posto, što predstavlja najbrže godišnje povećanje od 2011. godine.
Gospodarstvo / Novac | 27. 12. 2017. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  /Foto: Ilustracija/ Rasprodaja

Vrijednost dionica američkih prodajnih lanaca skočila je u utorak nakon što je Mastercard Inc priopćio da su kupci potrošili više od 800 milijardi dolara tijekom praznične sezone,  više nego ikada ranije, ohrabreni rastućim potrošačkim povjerenjem, većom zaposlenošću i ranijim popustima.

Sarah Quinlan, čelnica odjela tržišne analize Mastercarda, objavila je tu cifru nakon što je analitički ogranak kompanije objavio svoj izvještaj o potrošnji SpendingPulse.

U izvještaju se navodi da su praznične prodaje u prodavnicama i online putem između 1. studenog i 24. prosinca porasle za 4,9 posto, što predstavlja najbrže godišnje povećanje od 2011. godine. Mastercard, koji prati potrošnju kombinujući prodajne aktivnosti u svojim mrežama uplate s procjenama uplata u gotovini i drugim formama plaćanja, isključio je prodaju automobila iz svojih analiza.

Većina američkih prodajnih centara gubila je na vrijednosti dionica u ovoj godini zbog profita online prodavnica kao što je Amazon.com Inc. Tradicionalni akteri na tom tržištu također su pretrpili gubitke 'zahvaljujući' velim ulganjima u njihove jeftinije online konkurente, prenosi Reuters.

 

Kopirati
Drag cursor here to close