Odgovarajuće mjere

Kako se Željeznice FBiH 'bore' protiv korona virusa?

Prema preporukama Kriznog stožera Federacije Bosne i Hercegovine i u suradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika u prometu Sarajevo, Željeznice FBiH izvršile su nabavku dodatne zaštitne opreme za svo željezničko osoblje
Gospodarstvo / Industrija | 16. 03. 2020. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željeznice FBiH obavještavaju javnost da su, povodom aktualne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini i regiji izazvane korona virusom, poduzele odgovarajuće mjere u cilju sprečavanja širenja korona virusa i pogoršanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini.

Prema preporukama Kriznog stožera Federacije Bosne i Hercegovine i u suradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika u prometu Sarajevo, Željeznice FBiH izvršile su nabavku dodatne zaštitne opreme za svo željezničko osoblje koje dolazi u direktan kontakt s putnicima (blagajnici, kondukteri, vozopratno osoblje.....) i uvele pojačanu dezinfekciju voznih sredstava, željezničkih stanica i perona.

Također, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine privremeno obustavljaju međuentitetski promet brzih putničkih vlakova koji prometuju na relaciji Sarajevo – Bihać – Sarajevo i Sarajevo – Banja Luka – Sarajevo kao i jednog para lokalnih putničkih vozova broj 2103 i 2102 koji prometuju na relaciji Maglaj – Zenica – Maglaj na sljedeći način:

Brzi vlak broj 714 koji prometuje na relaciji Sarajevo – Bihać otkazuje se od 16.03.2020. godine.
Brzi vlak broj 715 koji prometuje na relaciji Bihać – Sarajevo otkazuje se od 17.03.2020. godine.
Brzi vlakovi broj 712/713 koji prometuju na relaciji Sarajevo – Banja Luka – Sarajevo otkazuju se od dana 17.03.2020. godine.
Dana 16.03.2020. godine, brzi vlakovi broj 712/713 prometuje na skraćenoj relaciji Sarajevo – Maglaj – Sarajevo.
Lokalni putnički vlakovi broj 2103/2102 koji prometuju na relaciji Maglaj – Zenica – Maglaj otkazuju se od dana 17 .03.2020. godine.

Unutrašnji promet ostalih brzih i lokalnih putničkih vlakova će se obavljati do daljneg po Redu vožnje.
Privremena obustava će trajati do opoziva iste. Zahtjeve za povrat novca zbog otkazanih putovanja dostavljati Sektoru Kontrole prihoda (033 477 802).

Željeznice FBiH će pratiti aktualnu situaciju i u narednom periodu postupati u skladu sa preporukama Kriznog stožera FBiH, naveli su u svom priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close