Vogošća

Vlada FBiH osniva novu tvornicu oružja, što će proizvoditi - bit će tajna

Tvornica će biti u Vogošći, a ministar nije htio otkriti koju vrstu naoružanja će proizvoditi
Gospodarstvo / Industrija | 17. 12. 2017. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je spremno za početak rada nove tvornice oružja koju osniva Vlada Federacije BiH.

Kako doznaje Dnevni avaz, do kraja ovog mjeseca u novu kompaniju za proizvodnju naoružanja i vojne opreme bit će uloženo oko 30 milijuna maraka, te zaposleno i do 250 radnika.

Tko su suvlasnici

Sjedište tvrtke bit će u krugu ''Pretisa'' u Vogošći, a suvlasnici, koji ulažu novac bit će giganti namjenske industrije, ''Igman'' iz Konjica, ''Unis Ginex'', ''Pretis'' i ''Unis Group''.

Ovu informaciju Avazu je potvrdio Nermin Džindić (SBB), federalni ministar energije, industrije i rudarstva, kazavši da je već u pripremi i dokumentacija za registraciju firme.

''Procedura u vezi s registracijom bit će završena do kraja godine, a već do sredine siječnja bit će formiran i menadžment kako bi se počelo s radom'', kaže Džindić.

Poslovna tajna

Ministar pojašnjava da je odlučeno da sjedište bude u Vogošći, jer ''Pretis'' ima pogonske prostore koje će ustupiti na korištenje. No, o tome koju će vrstu naoružanja ova tvrtka proizvoditi Džindić ne može govoriti jer je to poslovna tajna.

''Ništa još ne možemo otkrivati u javnosti, ali sve je uglavnom definirano i sve se zna. Studija je također urađena. To će biti nešto što nedostaje namjenskoj industriji, ali dok se uprava ne formira, o detaljima ne mogu govoriti'', navodi Džindić za Avaz.

Deveta državna kompanija iz oblasti namjenske industrije u FBiH

Ovo će biti deveta državna od ukupno 14 kompanija u okviru namjenske industrije Federacije, sektora koji iz godine u godinu bilježi odlične rezultate u poslovanju.

''Za početak očekujemo da će biti uposleno 100 radnika, a nakon toga i još 150. Bit će to jedna ozbiljna tvrtka'', ističe ministar Džindić.

Kopirati
Drag cursor here to close