Ante Begić

U ŽZH nema dovoljno ogrjeva

Društvo na čijem sam čelu ne može pokriti ni 20 posto županije ogrjevom, a cijena po kubičnome metru ove godine iznosi 70, 20 KM s uračunatim PDV-om i neće se mijenjati do sljedeće godine.
Gospodarstvo / Industrija | 26. 08. 2018. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Šumsko-gospodarskog društva Županije Zapadnohercegovačke Ante Begić kazao je kako u toj županiji nema dovoljno ogrjeva.

''Društvo na čijem sam čelu ne može pokriti ni 20 posto županije ogrjevom, a cijena po kubičnome metru ove godine iznosi 70, 20 KM s uračunatim PDV-om i neće se mijenjati do sljedeće godine'', rekao je Begić.

Na pitanje kako se ostatak stanovništva opskrbljuje, Begić kaže kako velik dio stanovnika te županije ide u sječu u vlastite šume i na taj način osigurava ogrjev, dok drugi dio nabavlja iz susjednih županija, a kao primjer navodi Hercegbosansku županiju u kojoj, prema njegovim riječima, ima i više nego dovoljno drva, piše Večernji list.

Cijene drva za ogrijev kreću se od  70 do 100 KM. 

Podsjećamo, kako je prošle godine zabilježene velike oscilacije na tržištu kada je u pitanju pelet. Cijena tone se krećala od 300 do 600 KM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close