Statistika

U srpnju rast industrijske proizvodnje za 2,3 posto u odnosu na lipanj

Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju u srpnju u odnosu na lipanj ove godine veća je za 9,3 posto, proizvodnja energije za 7,7 posto, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 6,2 posto...
Gospodarstvo / Industrija | 25. 08. 2020. u 13:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Poslovni dnevnik / Industrija (Ilustracija)

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u srpnju u odnosu na lipanj ove godine bilježi rast za 2,3 posto, dok je u poređenju sa srpnjem prošle godine zabilježen pad za 9,2 posto.

Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju u srpnju u odnosu na lipanj ove godine veća je za 9,3 posto, proizvodnja energije za 7,7 posto, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 6,2 posto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 0,7 posto, a proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja je za dva posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U srpnju ove u odnosu na srpanj prošle godine, proizvodnja kapitalnih proizvoda je manja za 3,3 posto, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,3 posto, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 9,3 posto, proizvodnja energije za 10,6 posto i proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja je za 11,9 posto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u srpnju u poređenju sa lipnjem ove godine u području proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom i plinom zabilježila je rast za 11,7 posto, prerađivačka industrija za 0,4 posto, dok je u području vađenje ruda i kamena zabilježen pad za 2,2 posto.

Industrijska proizvodnja u srpnju u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, kalendarski prilagođena, bilježi pad u području prerađivačke industrije za 8,6 posto, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i plinom za 9,6 posto, te u području vađenje ruda i kamena pad za 13,4 posto.

 

Kopirati
Drag cursor here to close