Eko život

Posušje nabavlja namjensko vozilo za odvoz sortiranog komunalnog otpada

U općini Posušje održan je sastanak s predstavnicima tvrtke Eko život, a vezano uz nastavak dobre prakse na ekološkim projektima.
Gospodarstvo / Ekologija | 22. 02. 2022. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U općini Posušje danas je održan sastanak s predstavnicima tvrtke Eko život, a vezano uz nastavak dobre prakse na ekološkim projektima.

Sastanku su uz načelnika Antu Begića nazočili i direktor Frano Lebo i Damir Lončar ispred Vodovoda doo, Jozo Kolobarić ispred udruge Apollo i ravnatelj OŠ Ivana Mažuranića Zvonimir Širić.

Nazočni su se osvrnuli na dosadašnje zajedničke brojne aktivnosti, od sustavnih edukacija za učenike, akcija čišćenja i pošumljavanja do uvođenja zelenih otoka s kontejnerima za različite vrste otpada.

Direktor Eko života Jasmin Osmanović ocijenio je dosadašnju suradnju izuzetno dobrom te je naglasio kako akcije na očuvanju okoliša provedene u Posušju mogu biti primjer drugima u BiH.

Suradnja aktera sastanka će se i ubuduće nastaviti, a danas je već konkretiziran i sljedeći projekt, nabavka namjenskog vozila za odvoz sortiranog otpada, priopćeno je iz Općine Posušje.

Naime, kako je kazano, iako je praksa odvajanja otpada u Posušju još svježa, zbog dobrog odjeka u javnosti javila se potreba za ovu vrstu nabavke.

Projekt bi trebao biti realiziran tijekom ove godine uz podjednako zajedničko financiranje Općine Posušje i tvrtke Eko život.

Također, s ravnateljem Širićem su načelno dogovoreni i planovi za daljnje aktivnosti koje bi se provodile s učenicima središnje osnovne škole.

Kopirati
Drag cursor here to close