Brojke

U BiH počelo godišnje istraživanje o farmi

Anketiranje će trajati dva tjedna, od 1. do 15. prosinca 2019. godine, i provodit će ga oko 100 anketara i kontrolora
Gospodarstvo / Industrija | 02. 12. 2019. u 11:55 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, u suradnji sa entitetskim zavodima za statistiku, po treći put provodi statističko istraživanje iz oblasti poljoprivrede, prenosi Anadolu Agency (AA).

Anketiranje će trajati dva tjedna, od 1. do 15. prosinca 2019. godine, i provodit će ga oko 100 anketara i kontrolora, od čega sedam u Brčko distriktu, akreditiranih od Agencije za statistiku BiH, Federalnog zavoda za statistiku FBiH i Republičkog zavoda za statistiku RS.

Anketa pod nazivom "Godišnje istraživanje farmi 2019" će se provoditi na reprezentativnom uzorku od 10.564 slučajno odabranih obiteljskih poljoprivrednih gazdinstava. Istovremeno, bit će anketirano i 1.515 pravnih lica i poduzetnika metodom dostavljanja upitnika putem pošte. U Brčko distriktu bit će anketirano 397 obiteljskih gazdinstava i 95 pravnih lica i poduzetnika.

Osnovi cilj provođenja ankete je prikupljanje podataka o poljoprivrednoj proizvodnji na poljoprivrednim obiteljskim i gazdinstvima pravnih osoba, o poljoprivrednim proizvodima i njihovoj upotrebi.

Anketari će prikupljati podatke o površinama i ostvarenoj proizvodnji ratarskih kultura, povrća, voća i grožđa, planovima sjetve za narednu godinu, brojnom stanju stoke i stočne proizvodnje, klanju stoke na gazdinstvu, proizvodnji i upotrebi mlijeka, potrošnji, bilansu vlastitih poljoprivrednih proizvoda, radnoj snazi, vrijednosti i površinama kupljenog i zakupljenog poljoprivrednog zemljišta i međufaznoj potrošnji.

Rezultati ankete će biti objavljeni sa prošlogodišnjim rezultatima radi usporedbe podataka u drugoj polovini 2020. godine.

Zbog značaja Ankete "Godišnje istraživanje farmi" statističke institucije mole nositelje obiteljskih poljoprivrednih gazdinstava, odgovorne osobe u pravnim licima i poduzetnike za aktivnu suradnju u realizaciji ovog istraživanja i garantiraju da će, u skladu sa zakonima o statistici i zaštiti osobnih podataka, odgovori na postavljena pitanja biti strogo povjerljivi i da će ispitanici ostati potpuno anonimni, te da će se prikupljeni podaci koristiti isključivo za statističke svrhe.

 

Kopirati
Drag cursor here to close